x

Tufne, dezen za sva vremena

Tufne su na suknjama, tunikama, bluzama, mantilima, hlačama, obući… Dezen je zahvalan za kombinovanje, javlja se u različitim formama i intenzitetu te pristaje damama svih generacija

Postoje uzorci koji se s vremena na vrijeme pojave pa poslije dvije-tri sezone potpuno iščeznu s modne scene. Ali, tu su i oni koji odolijevaju svim testovima vremena. U ovu, drugu kategoriju spadaju tufne. Gotovo ne prođe godina, a da se dizajneri ne poigraju s tufnastim uzorkom. Tufne su, po mišljenju modnih strčnjaka, dezen za sva vremena.

Očigledno je kako ovo ljeto neće proći bez njega. Tufne, velike ili sasvim diskretne, svuda su oko nas, na suknjama, tunikama, bluzama, mantilima, hlačama, obući…

Dezen je zahvalan za kombinovanje, javlja se u različitim formama i intenzitetu te pristaje damama svih generacija, a u nastavku pogledajte na koje sve načine možete nositi tufnice.

Kao efektan detalj

Crne tufnice na podlozi boje terakote neočekivani je spoj kojim možete postići sjajan efekat. Ako tome pridodate komad odjeće karo dezena, svi pogledi biće upereni u vas.

U vidu duge haljine

Kada se iskombinuju poletan dezen i lepršavi kroj na dužem modelu haljine, sve što vam je potrebno jesu udobne patike.

Na mantilu

Ukoliko se odlučite na ovakav korak, akcenat neka bude upravo na mantilu. Kosu stilizujte na jednostavan način, bez viška detalja koji bi skretali pažnju sa zvijezde vašeg autfita - mantila s tufnicama.

Kontra minimalizmu

Složićete se da je ponekad potrebno razbiti monotoniju. Stoga, jednostavnu crnu kombinaciju upotpunite detaljem na tufnice i tako kreirajte uzbudljiv efekat iznenađenja.

Uz pantalone muškog kroja

Nježna bluza na tufnice poprima potpuno drugačiju notu kada se iskombinuje s pantalonama muškog kroja, u bilo kojoj boji.

U rok maniru

Tufnasta haljina upotpunjena kožnom jaknom, kada zahladni, zvuči sjajno, ukoliko želite da ženstvenom dezenu date rok prizvuk.

Kao odijelo

Jednobojna odijela mogu djelovati ozbiljno, međutim uz tvist u vidu tufnica i poneki atraktivan detalj to ne mora da bude slučaj. Sve što vam je potrebno jesu veća torbica, efektne naočare i pokupljena kosa.

Dozvoljeno je

* manje tufne kombinovati s većim

* upariti ih s prugicama, kariranim ili cvjetnim uzorkom

* možete imati tufnice i na cipelama, torbama, modnim dodacima

* tufnastu odjeću nosite kako uz visoke potpetice, tako i uz patike

* da tufnice "prošetate" na radnom mjestu, ali i neformalnijoj prilici kakva je ručak s prijateljima ili opuštena šetnja gradom

Nije dozvoljeno

* na sebi imati više od tri različita tufnasta komada odjeće

* istovremeno ne nosite, na primjer, crvene, bijele i crne tačke

* bez razmišljanja kombinovati tufnasti uzorak s nekim drugim

* držite se samo neutralnih tufnica, odnosno crnih i bijelih, jer zabaviće vas i crvene, žute, ljubičaste…


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.