x

jedini preživjeli iz udesa

Tuga do neba, očekivao sam goru kaznu: Oglasio se Šabanov kum koji je bio s pjevačem u autu u trenutku nesreće!

Šabanov kum nije prisustvovao suđenju, kako je naveo, jer je imao izuzeće. Poslije tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.

Presuda u sudu i Giterslou je izrečena i Alsin je dobio tri godine i 3 mjeseca zatvora.

Nakon izrečene presude oglasio se za Blic Šabanov kum Slobodan koji je bio u autu sa pjevačem u trenutku saobraćajne nesreće, a koji nije mogao da prisustvuje suđenju.


- U šoku sam. Nisam mogao da prisustvujem suđenju, imao sam izuzeće. Ne znam šta da vam kažem. Očekivao sam najstrožu kaznu. Da bude primjer svima, pa i nama kako treba da se ponašamo u saobraćaju i da treba da vodimo računa o svemu. Tuga do neba - rekao je Slobodan Stojadinović koji je sa Šabanom bio u autu u trenutku saobraćajne nesreće.


Podsjetimo, porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, prisustvovali su suđenju. Turčin je u sudnicu sa kapuljačom na glavi i sve vrijeme držao svesku ispred sebe kako ne bi gledao u porodicu.


Nakon presude Šabanova udovica, Goca Šaulić u potresnoj izjavi istakla je da nisu vidjeli ni trunku kajanja kod Levanta, koji je oduzeo dva života, i da su tužni i razočarani poslije svega. U sudnici je došlo do incidenta kada je sin stradalog Mirsada Kerića verbalno napao optuženog Leventa, kao i njegovog advokata.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.