x

egzotična destinacija

Tunis, ljetovalište nadomak pustinje

Osim što leži u srcu toplog Sredozemlja, bogat je vinogradima, narandžama, limunima te datuljama koje možemo naći uz sam rub Sahare, a nazivaju ih “Prsti svjetla”.

Tunis je magrebška država koja na istoku graniči sa Sredozemnim morem, na zapadu sa Alžirom te na jugoistoku sa Libijom. Oko 40 posto teritorija čini saharska pustinja, dok je ostatak zemlje jako plodan.

Osim Tunisa koji je ujedno i glavni grad, postoje gradovi koji bi vas mogli zanimati ako se odlučite na posjetu ovoj zanimljivoj zemlji. Tu su još: Kairouan, Gabes, Bizerte te Ariana.


Osim što leži u srcu toplog Sredozemlja, bogat je vinogradima, narandžama, limunima te datuljama koje možemo naći uz sam rub Sahare, a nazivaju ih “Prsti svjetla”. U glavnom gradu Tunisu mogu se naći ostaci francuskog kolonijalizma, stoga tamo možete vidjeti kombinaciju arapske i francuske kulture.

65 kilometara od glavnog grada nalazi se najpoznatije ljetovalište Hammamet kojeg krase brojni restorani, lokali, suvenirnice te kilometarske pješćane plaže koje garantiraju nezaboravan provod.


U slučaju da krenete za Tunis, ne smijete propustiti izlet u Saharu u kojem ćete obići najveći amfiteatar na svijetu. Sam ulazak u pustinju označen je vratima pod nazivom Douz, odakle vas dalje u Saharu vode deve.

Tunis isto tako karakteriziraju izrazito ljubazni domaćini koji će se silno potruditi da vam uljepšaju boravak u egzotičnom i prekrasnom ljetovalištu. Ono što ne biste trebali propustiti je upoznavanje njihove kulture i načina života, a to možete tako da krenete u mjesta u kojima oni žive. Takvo nešto najbolje je izvesti s vodičem i organiziranom turom, jer kad se već nalazite u drugoj zemlji, zašto je nebi malo bolje upoznali.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.