x

Šampion Turske želi Dijamanta

Turci objavili navodnu cifru koju je Edin Džeko tražio od Bešiktaša

Edin Džeko (35) ponovo je glavna tema u turskim medijima.

Iskusni bh. napadač povezuje se sa prelaskom u redove turskog prvaka Bešiktaša, a iz ovog kluba ne kriju kako žele Dijamanta u svojim redovima.

Prije nekoliko dana je potpredsjednik kluba Emre Kocadag u razgovoru za TRT istakao da žele dovesti Džeku.

"Glavni cilj kluba je dovesti kvalitetnog napadača. Kada imate takav cilj onda je Edin Džeko igrač kakvog želite u timu", rekao je Kocadag.


Turski mediji danas donose informaciju da je Bešiktaš uputio zvaničnu ponudu na adresu Rome za Džeku, a Kocadag je istakao:

"Sastajemo se sa Džekom. On je na našoj listi u učinit ćemo sve da ga dovedemo", rekao je potpredsjednik Bešiktaša.

Navodno, Džeko je već postavio uslove istambulskom velikanu i saopštio je platu koju želi u ovom timu, a ona iznosi 4.5 miliona eura.


Edin u Romi ima platu od 7.5 miliona eura po sezoni. Nakon poreza ova cifra je značajno manja i navodno iznosi 3.9 miliona eura.

Treba svakako istaći da je Bešiktaš u pregovorima i sa iskusnim španskim napadačem Diegom Costom i ostaje nam da vidimo ko će naredne sezone predvoditi napad turskog prvaka.

Džeko je ugovorom za Romu vezan do ljeta naredne godine, a u prošloj sezoni je u svim takmičenjima odigrao 38 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.