x

Turista uzeo pijesak s plaže pa kažnjen sa više od 1.000 eura

Francuski turista kažnjen je sa više od 1.000 evra nakon pokušaja da napusti Sardiniju sa više od četiri kilograma pijeska sa lokalne plaže.

Idilični bijeli pijesak na italijanskom ostrvu je zaštićen, a sve turiste koji ga uklanjaju s plaža očekuju visoke novčane kazne, pa čak i zatvorske kazne.

Neimenovani Francuz uhapšen je na aerodromu Cagliari Elmas 1. septembra ove godine nakon što su među njegovim stvarima pronađene četiri boce u kojima se nalazilo 4,4 kilograma zaštićenog pijeska, piše CNN.

Boce s pijeskom su zaplijenjene i nalaze se u lokalnoj policijskoj stanici gdje se tokom godine obično nakupe velike količine ovog pijeska kojeg turisti pokušavaju iznijeti sa sobom. Inače, 2017. godine uveden je regionalni zakon kojim je zabranjeno uzimanje pijeska sa plaža Sardinije.

Kazne se kreću između 500 i 3.000 evra, u zavisnosti od količini uzetog pijeska, a uvedene su zbog sve učestalijeg uzimanja pijeska. Posebno su ciljane plaže s nevjerovatnim ružičastim i bijelim pijeskom koji se čak prodaje kao suvenir putem interneta.  


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.