x

BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir

Turnir "Igraj fudbal, živi život": Poraz Sarajeva, remi Željezničara i Lokomotive, Velež dominantan! (Foto)

BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život", na kojem prvao nastupa imaju igrači do 16 godina, započeo je  u gradu na Miljacki utakmicom između FK Sarajevo i slovenačke Mure u grupi A.

Na kraju su gosti pobijedili rezultatom 2:1. No, Bordo tim je došao u vodstvo golom Čahuta i prvi dio završili su u svoju korist. Premda se očekivalo kako će tim sa Koševa i u nastavku dominirati, to se nije desilo. Golovima Ružića i Nejca mladi igrači Mure režirali su preokret i stigli su do pobjede i prva tri boda. U grupi A osim pomenute utakmice odigran je meč Borac (Banja Luka ) – FC Slovacko ( Ursko Hradište – Češka Republika) 1:2. Goste je u vodstvo doveo Zelina, a kasnije je poravnao Burjaković. Ipak, pobjednosni pogodak za Slovacko postigao je Bićek koji je osigurao osvajanje kompletnog plijena.


Nakon 1. kola u grupi A po 3 boda imaju Mura i Slovacko, dok su bez bodova Sarajevo i Borac.

U okviru grupe B odigran je meč između sarajevskog Željezničara i hrvatske Lokomotive Zagreb. Na kraju je semafor pokazivao 2:2. Gosti su poveli 2:0, a oba pogotka postigao je Maro Kosović. Međutim, u drugom dijelu ulaskom u igru Zlatana Zeničanina Plavi su napravili veliki pritisak i postigli dva gola preko Babića i Babaluka za konačnih 2:2. Oba tima morali su se na kraju zadovoljiti sa po jednim osvojim bodom.


U drugom okršaju ove grupe Velež je bez većih problema savladao ekipu Akadamija Pandev rezultatom 2:0. Oba pogotka za Rođene postigao je – Kenan Đuliman.

Nakon 1. kola u grupi B 3 boda ima Velež, po 1 bod osvojili su Željezničar i Lokomotiva, dok je ekipa Akademija Pandev bez bodova.

Sve utakmice 1. kola igrale su se u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.


U subotu 11. juna na programu je 2. kolo. Tako će na stadionu Trening centra Igman Ilidža u grupi A u 9:00 sati snage će odmjeriti Mura – Slovačko, dok će u istom terminu u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” igrati Sarajevo – Borac.

U grupi B u 11:00 sati na stadionu Trening centra Igman Ilidža na programu je dvoboj Lokomotiva Zagreb – Akademija Pandev, dok će u istom terminu u u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” biti okršaj Željezničar Velež.


Također, 11. juna je na programu i 3. kolo turnira. U grupi A u 15:00 sati snage će odmjeriti Bora – Mura (Centar ”Safet Zajko”), dok će u16:00 sati igrat će Slovačko – Sarajvo (TC Igman Ilidža). U grupi B u 17:00 sati na programu je okršaj Velež- Lokomotiva Zagreb (Centar ”Safet Zajko”), dok u 18:00 sati igraju Akademija Pandev – Željezničar (TC Igman Ilidža).

Titulu osvojenu prošle godine brani FK Sarajevo, a utakmice 1. kola pokazale su da je konkurencija izuzetno jaka i da gledatelji mogu uživati u potezima mladih nogometaša.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Scsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.