x

Tužili Mercedes jer se plaše da se voze u S klasi

Dok je za većinu vlasnika vožnja u Mercedesu S klase čisto uživanje, za neke je ovaj automobil izvor noćnih mora.

U tu manjinu spada i bračni par iz Vankuvera. Datong Jang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara.

Prvi problemi počinju nakon manje od godinu dana od kupovine. Kako piše Vancouver Sun, poslije samo 6.500 pređenih kilometara, u vožnji je počeo da se zaglavljuje upravljač.

Ovo je vlasnike veoma uplašilo, pa su automobil dovezli u servis. U Mercedesovom servisu u Ričmondu provjerili su upravljački sistem i konstatovali da je sve u redu.


Međutim, kako je u SAD objavljeno da je Mercedes S klase opozvan zbog problema sa servo-upravljačem, i to primjerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar.

Naime, utvrđeno je kako tranzistor u upravljačkom sklopu može da se pregrije, što za posljedicu ima isključivanje serva.

U zastupništvu Mercedesa u Ričmondu bračnom paru su navodno rekli da nastave da voze auto ili da ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i vozilo trajno parkirali u aprilu 2018. godine.


Jang je rekao da se plaši da ga vozi, ali i da ne želi da proda auto i tako prenese problem na drugog vlasnika.

Kontaktirali su i sjedište Mercedesa u Nemačkoj, odakle im je stigao odgovor da auto mora da bude popravljen u sklopu pomenutog opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji.

Mercedes-Benz Canada navodno stalno odlaže ovaj sudski postupak, kaže Jang, i naglašava kako se ovom tužbom bori za bezbjednost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika S klase.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.