x

Zenica

U-15: Bez golova u prvom meču (Foto)

Prvi od dva zakazana prijateljska susreta pionirskih „U-15“ selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije odigran je danas u Zenici, a završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Prvu priliku imao je bh. tim u 2' kad je Andrej Subotić krenuo sam ka protivničkom golu iskosa sa lijeve strane, ali je poslao loptu pored gola.

Sljedeću priliku imali su gosti u 28' kada je sam pred gol bh. tima istrčao Mihajlo Cvetković, ali je Adel Duškaj odbranio njegov udarac.

U drugom poluvremenu prvi ozbiljniji pokušaj imali su gosti u 59' kad je Lazar Jovanović iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara loptu poslao preko gola.

Reprezentacija BiH je u 68' imala dvije odlične prilike. Prvo je šut Darije Markočevića sa 15-ak metara odbranio golman Viktor Erić, a u nastavku akcije Rijad Kasumović sa ivice kaznenog prostora loptu šalje pored gola.

Nakon utakmice selektor bh. tima Igor Janković je izjavio:

„Nedavno sam preuzeo reprezentaciju i uradili smo prvo selektiranje. Vidi se da ima dosta kvaliteta u našim redovima, te da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Srbija ima veoma kvalitetnu ekipu i ovaj remi nije loš rezultat. Raduje nas ogroman angažman dječaka i njihova želja da napreduju. Vrlo brzo usvajaju sve ono što im kažemo i siguran sam da će ovi momci pružati još bolje partije.“

Janković se osvrnuo i na igre naših pionira na nedavno završenom turniru „Vlatko Marković“ u Hrvatskoj:

„Okupili smo se pred sam početak turnira i u prvom kolu smo za protivnika imali odličnu selekciju Rusije koja je bila dosta spremnija i uigranija ekipa. Nismo igrali loše bez obzira na poraz. U drugom susretu protiv Litvanije smo dominirali, ali nismo iskoristili šanse. Odnos u šutevima je bio 24:1 na našoj strani i nadigrali smo ih u svim segmentima igre, a oni su pobijedili golom iz penala. Poslije toga smo u teškim susretima protiv Albanije i Bugarske pokazali kvalitet i ostvarili pobjede. Sve u svemu, bilo je to značajno iskustvo za ovaj tim.“

Ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč 20. maja u 11:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Srbija 0:0

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Senad Heljić.

Sudije asistenti: Eldar Parla, Alen Beganović.

Žuti kartoni: D. Jovanović, Katanić (Srbija)

Bosna i Hercegovina: Adel Duškaj, Emir Dugić, Dženan Šabić, Filip Taraba, Đorđe Burnjaković, Ajdin Beganović, Darije Markočević, Krešimir Medić, Marko Begić, Andrej Subotić, Marko Brekalo. Igrali su još: od 36' Adrian Manuel Perić, od 51' Nedim Keranović, Rijad Kasumović, od 61' Benjamin Babić, Harun Sadžak, Nidal Čelik, Zlatan Zeničanin, od 65' Mladen Ristić, Faris Mehić. Selektor: Igor Janković.

Srbija: Jovan Miladinović, Mateja Ostojić, David Đurić, Andrej Petrović, Ognjen Pilić, Bogdan Plavšić, Dženis Totić, Uroš Dunić, Nikša Delibašić, Zoran Alilović, Mihajlo Cvetković. Igrali su još: od 36' Luka Đorđević, od 51' Viktor Erić, Mihajlo Katanić, Uroš Sremčević, Lazar Jovanović, od 65' Dušan Jovanović, od 67' Miloš Aranđelović. Selektor: Radovan Krivokapić.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.