x

zenica

U-16 reprezentativke uspješne protiv Farskih Ostrva! (Foto)

Ženska U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu i u drugom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u našoj zemlji.

Nakon pobjede protiv Sjeverne Makedonije u prvom kolu, izabranice Ilije Lucića su danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pobijedile Farska Ostrva sa 1:0.

Jedini pogodak postigla je Una Rankić u 32' preciznim udarcem sa 15-ak metara iskosa sa lijeve strane.

Za našu selekciju danas su nastupile: Nadija Golubović (45. Aleksandra Panić), Freya Gološ (78. Tasneem Dizdarević), Nina Brnić (46. Bogdana Milićević), Lina Hadžikadunić (45. Ajla Građan), Una Rankić (45. Jovana Lana Kovačević), Esma Blažević (78. Ivona Radošević), Dragana Dimitrić, Anđela Barić, Emili Sušić (78. Nina Pupić), Amila Abdukić (45. Natalija Mirković), Marijana Panić.

U drugom meču turnira Slovenija je u Doboj-Kaknju sa 7:0 pobijedila Sjevernu Makedoniju.

Nakon dva kola Slovenija i Bosna i Hercegovina imaju po 6 bodova, dok su Farska Ostrva i Sjeverna Makedonija bez bodova.

Treće kolo na programu je u nedjelju, 10. aprila. U 12:00 sati će se u Doboj-Kaknju sastati Sjeverna Makedonija i Farska Ostrva, dok je meč Slovenija-Bosna i Hercegovina na programu u 16:00 sati u Trening kampu.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko  /  nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.