x

Nezadovoljstvo je sve veće

U Bayernu kuha nakon iznenadnog poraza, Nagelsmann najavio promjene, priča se o potezu Sanea

Bayern je prošlog vikenda osigurao 10. uzastopnu titulu Bundeslige, ali to nije razlog da prestane da igra.

U subotu je Bayern poražen s 3:1 od Mainza, a jedini gol postigao je Robert Lewandowski. Iako taj poraz Bavarcima više ne znači ništa, itekako je neprijatan i izazvao je velike frustracije u klubu.

"Nakon osvajanja desete titule zaredom, to je normalno i ljudski, ali izgleda da nam je ponestalo strasti. Došli smo do te tačke da nešto moramo promijeniti. Mi smo Bayern, moramo da igramo bolje", rekao je trener Julian Nagelsmann, koji je već bio izložen velikim kritikama zbog ranog ispadanja iz Lige prvaka od Villarreala.

Ovo nije prvi kiks Bavarcima, bilo ih je ove sezone. Teško objašnjive prvenstvene poraze na proljeće doživjeli su od Bochuma i Borussije Moenchengladbacha.


"Bilo je previše nastupa i promašaja ove vrste ove sezone. Imam objašnjenje za to, ali o tome neću govoriti u medijima. O tome ću razgovarati unutar kluba", rekao je Nagelsmann.

Tajanstvene Nijemčeve riječi mogu se iščitati kao potvrda nedavnih izvještaja da ne funkcioniše sve u momčadi kako bi trebalo. U medijima su se čuli glasovi da u klupskom sastavu ima igrača koji nisu zadovoljni taktikom koju je izabrao Nagelsmann.


Pojedine zvijezde bile su frustrirane nakon subotnje utakmice u Mainzu. Leroy Sane nije želio da se pozdravi s trenerom i igračima, nije se zahvalio navijačima koji su ih podržali, odmah je nakon utakmice otišao u svlačionicu.

Bayern je prvak Njemačke, apsolutno dominantan je u domaćem šampionatu, ali svakako je ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka nešto s čim se navijači ne mire i zbog čega je čak bilo upitno hoće li Nagelsmann ostati trener i naredne sezone.

Ipak, uprava kluba dala je perspektivnom treneru veliku podršku...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.