x

POGLED KOJI ODUZIMA DAH

U Dubaiju otvoren najviši "beskrajni" bazen na svijetu

U Adress Beach Resortu u Dubaiju otvoren je impresivni "beskrajni" bazen, najviši na svijetu. Kako to obično biva u Ujedinjenim Emiratima, bazen, kao i neboderi na kojima se nalazi, odmah su pobrali svjetske rekorde.

Malo je osjećaja poput plivanja na otvorenom, ispod plavog neba koje se proteže sve do horizonta - a sada to u Dubaiju možete učiniti na skoro 300 metara nadmorske visine. Da je to najviše na svijetu, potvrđeno je titulom Guinessovog rekorda.

Prozvan kao najviši "beskrajni" bazen na zgradi, kupalište na krovu novootvorenog odmarališta Address Beach nalazi se na visini od 293,9 metara.

Bazen 94,84 metra dužine i 16,5 metara širine, gotovo je dvostruko duži od bazena olimpijske veličine, a panoramski pogled na potpuno novi Ain Dubai točak i bijeli pijesak plaže Jumeirah je veličanstven.


Bazen je otvoren samo za goste hotela, starije od 21 godine. Koliko god ovo sve bilo impresivno, to nije ni jedini Guinnessov rekord koji ovo odmaralište drži.

Adress Beach Resort, zajedno s Address Beach Residences, smještena je dva tornja koja su povezana u njihovoj bazi i opet "nebeskim mostom" od 63. do 77. sprata, piše CNN.

Skybridge, u kojem se nalaze luksuzni apartmani, naime, posjeduje najviši prostor na svijetu na koji se može useliti (294,3 metra).


Ovaj kompleks na plaži, poznat kao Jumeirah Gate, otvoren je u decembru 2020. godine i još je jedan upečatljiv arhitektonski dodatak području Jumeirah.

Uostalom, često se čini da se ni jedna turistička atrakcija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne usuđuje otvoriti svoja vrata, a da nema barem jedan svjetski rekord.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.