x

U Francuskoj od koronavirusa preminulo 365, a u Velikoj Britaniji 115 osoba!

Organi nadležni za zdravlje u Francuskoj prijavili su novih 365 žrtava virusa korona, čime je broj umrlih u toj zemlji porastao na 1.696. Vlada Velike Britanije saopćila je da je u posljednja 24 sata usljed zaraženosti koronavirusom preminulo 115 ljudi.

Francuska - Broj smrtnih slučajeva na dnevnoj bazi porastao je za 27 posto u odnosu na prethodni dan.

U zvanični dnevni izvještaj vlade uračunati su samo smrtni slučajevi u bolnicama, ali vlasti ističu da će uskoro moći da saopšte podatke u vezi sa preminulima u staračkim domovima, što će vjerovatno dovesti do značajnog porasta broja žrtava.


Direktor zdravstvene službe Jerom Salomon izjavio je tokom konferencije za novinare da je broj zaraženih u Francuskoj porastao na 29.155, a da se u kritičnom stanju nalazi 3.375 ljudi, te da su njima potrebni aparati za održavanje u životu.


Velika Britanija - Vlada Velike Britanije saopćila je da je u posljednja 24 sata usljed zaraženosti koronavirusom preminulo 115 ljudi.

U saopćenju se navodi da su svi preminuli prije smrti bili pozitivni na testu za virus korona. Prema podacima britanske Vlade, ukupan broj preminulih u Velikoj Britaniji porastao je na 578.

Broj zaraženih porastao je na 11.658, u odnosu na jučerašnjih 9.529.

,

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.