x

U hotelu Hills otvoren drugi međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival! (GALERIJA)

Drugi međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival s glamuroznom atmosferom punom pozitivnih emocija otvoren je 1.12.2017. u svečanoj i kongresnoj sali hotela Hills u Sarajevu. Organizatori najznačajnijeg modno-filmskog eventa u BiH, Amela Radan i Željko Ivanković potrudili su se da ove godine SFFF posjetiocima: građanskoj opciji i brojnim stranim gostima, ponude izuzetan program.

Prijavljena su 934 filma iz cijeloga svijeta od čega je iz SAD-a (101), Italije (81), Indije (60), Rusije (52), Španije ( 48), Velike Britanije (47), Irana ( 44), Brazila (34), Turske (33), Njemačke (32) i Francuske (30). Stotinu filmova ušlo je u takmičarski dio, a članovi međunarodnog žirija iz SAD-a, Velike Britanije, Španije, Italije, Turske, Njemačke, Kanade, Hrvatske, Srbije i BiH izabrali su najbolje u 14 kategorija.

 

Među gostima zvijezda večeri bila je ruska autorica Jana Nedzvetskaya koja je za The Alphabet of Ben Sirach osvojila nagradu za najbolju kinematografiju i modni film, dok je njen Exodus 20 proglašen najboljom filmskom pričom. Očekivano najveći broj nagrada otišao je u Italiju pa je tako za najboljeg glumca proglašen princ Emanuele Filiberto di Savoia, a nagradu za Best Major Brand Production osvojio je Vogue Italia za film The Painting. Iz zemalja regije nagradu za Best Internacional Fashion Influence osvojila je Svjetlana Horvat iz Srbije. Uz Amelu Radan, prvu damu bh. modne scene i suorganizatoricu ovog respektabilnog događaja iz oblasti kulture, čija je pojava izazvala oduševljenje prisutnih, najveći aplauz dobila je devetnaestogodišnja Anastasia Venkova nagrađena kao najbolji mladi direktor za film Café Midnight.

 

SFFF je nagradio najstylish osobe iz BiH javnog života. TV voditeljima s najviše stila proglašeni su Naida Kundurović i Aleksandar Hršum. SFFF kipiće za najboljeg dizajnera dobila je Fadila Šaćiragić, make up artista Maja Talović i najmodela u BiH Džejla Glavović. Kao javnoj osobi i muzičaru s najviše stila kipić SFFF-a uručen je Fuadu Backoviću Deenu.

 

Oficijelni dio programa vodila je Merima Šemić, a festivalska noć se nastavila u sky baru Hotela Hills u kojem su se brojni gosti opustili uz koktel druženje.

 

SFFF je jedinstvena prilika modnim entuzijastima za druženje, umrežavanje, razmjenu iskustava i otvaranje mogućnosti kako u BiH, tako i širom svijeta. Ovaj modno –filmski događaj organiziraju Željko Ivanković i Amela Radan u saradnji s Holivudom, Londonom, Madridom, Berlinom i Istanbulom.

 

Drugi dan Sarajevo Fashion Film Festivala otvoren je i slobodan za sve posjetitelje koji 2.12.2017. od 18 sati mogu pogledati stotinu najboljih filmova Festivala u Hotelu Hills na Ilidži.

 

Zlatni sponzor SFFF-a je BH Telecom. Partneri projekta su Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Ilidža, Hotel Hills, Swarog vodka, Ledo, Carska vina, Ataco, MCCann i Toyota.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.