x

U Konjicu Održan prvi Fashion Beauty Media weekend by Altermedia: Dva dana nezaboravnog druženja za novinare! (GALERIJA)

Novinarstvo spada u deset najstresnijih poslova na svijetu, a kod nas već godinama novinarstvo svrstavaju u najmanje poželjno zanimanje. Kada se priča o položaju novinara i medija uglavnom se spominju medijske slobode, sudski procesi, fizički i verbalni napadi, međutim gotovo nikada se ne govori o novinaru-čovjeku, ljudskom biću, sa svim svojim potrebama i željama .

Vođeni idejom da se na neki način oduže novinarima za svoj doprinos bh. društvu, marketing agencija Altermedia organizirala je Fashion Beauty Media Weekend u Konjicu na kojem su ugostili novinarke i novinare najuspješnijih bh. printanih i elektronskih medija.

Bila su to dva dana nezaboravnog druženja. Jutarnji treninzi, plivanje, sauna, modna revija, uljepšavanja, profesionalnim make-up, sport, karaoke, ples, pozitivna energija i slave smijeha. Sve je to bio Fashion Beauty Media Weekend.

- Već duže vrijeme razmišljamo o tome na koji način da se odužimo našim novinarima na svemu onome što čine za BiH. Svjesni smo koliko je njihov posao stresan i željeli smo im pružiti jedan nezaboravan vikend. Odmor prepun zabave i uživanja. Nadam se da smo im priredili dobru zabavu i da su uživali u programu. S obzirom na to kako smo se lijepo proveli, ali i reakcijama novinara nakon druženja, svakako planiramo da Fashion Beauty Media Weekend postane tradicionalno, godišnje druženje novinara – kazala je direktorica marketing agencije Altermedia.

Tako su novinari mogli isprobavati nove beauty preparate, s posebnim akcentom na visokoselektivnu kozmetiku Aqua Mineral, uživati frizerskim vještinama poznatih frizera Mahira Sinanovića i Pavla Nikolovskog koji je samo za ovu priliku doputovao iz Makedonije. Frizeri su imali posebnu programsku tačku, čiji je zadatak bio da u kratkom vremenskom roku u potpunosti promijene frizure novinarkama Tanji Đurović i Almasi Lazović, te direktorici agencije Altermedia, Samiri Muratović.

Nakon toga uslijedio je i vrhunski make up show kozmetičkog studija “Kultura Ljepote” čiji se profesionalni kozmetički program personalno prilagodio svakoj dami.

I naravno, nakon toga uslijedila je modna revija. Novinarke i novinari u ulogama manekena, nosili su modele modne kuće “Modiana” i bez lažne skromnosti vrhunski uradili ovaj posao.

Svi učesnici Fashion Beauty Media Weekend dobili su poklone PHARMA MAAC d.o.o, a novinari koji su bili najaktivniji u sportskim aktivnostima dobili su poklone Muscle Freak Sarajevo.

I na oproštaju pregršt smijeha, pohvala, zahvalnica, ali i pomalo tuge jer je jedno prelijepo druženje ostalo za njima.

Na događaju su bili prisutni sljedeći mediji:

RSG, Face TV, Ekskluziva, Gracija, Urban Magazin, Pink BH, Hayat TV, BHRT, Kameleon, Ladies In Magazin, In Store magazin, Business Magazine, Avaz…

REKLI SU…

Željko Stanojević (FACE TV):

– Želim da se zahvalim Altermediji što je okupila najistaknutije novinare medijskih kuća, te nam tako osigurala zaista savršen vikend u Garden City Hotel & Resort u Konjicu. I njima se zahvaljujem ovom prilikom što su svojom ljubaznošću i vrhunskim uslugama osigurali jednu sjajnu relaksaciju i spremili nas za novu radnu sedmicu. Jedva čekam naše iduće druženje, jer smo već i postali prijatelji preko noći, a to i jeste poenta ovako sjajnih druženja.

Arnela Lojo, RSG:

– Kako zamišljate idealan zimski vikend? Osim činjenice da imate čitava dva dana samo za sebe, jedan od preduvjeta je i da vam je toplo, da ste ušuškani u ambijentu koji odiše relaksacijom i dobrom energijom (recimo, brčkanje u februaru uopće ne zvuči loše). Eh, baš takav je bio Fashion Beauty Media Weekend by Altermedia – isključivo namijenjen za opuštanje mnogobrojnih dama iz svijeta bh. medija i to u Garden City Hotelu & Resortu u Konjicu. Druženje, kupanje, saune i beauty tretmani su upotpunili ovu mini zimsku idilu. Ono što me dočekalo potpunu nespremnu – ali je bilo i uzbudljivo iznenađenje – jeste revija koju su nosile sve sudionice ovog malog beauty vikenda.

Azemina Krnić AVAZ:

– Veoma topla, prijatna dobrodošlica i opuštena atmosfera. Naravno iz toga uvijek slijedi pozitivna saradnja.

Foto: Ekskluziva.ba/Altermedia/Promo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.