x

U NABAVKU SAMO SUBOTOM: Prodavnice i pekare NEĆE RADITI NEDJELJOM?

Kako je ocijenio, sve što se kupi nedjeljom, može da se kupi i subotom...

Načelnik opštine Ivankovo u vukovarsko - sremskoj županiji Marko Miličević uputio je poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih radnji da ne rade nedjeljom, a taj poziv opravdao je zaštitom porodice i hrišćanskih vrijednosti.

On je istovremeno najavio i mogućnost nadoknade troška, prenosi Poslovni dnevnik.


Fotografije: Ilustracija

"Razumijem da smo u teškom privrednom stanju, ali sam i mišljenja da nikoga neće spasiti ako nedjeljom otvori radnju i proda dva hljeba", rekao je Miličević.

Prema njegovim riječima, na području opštine Ivankovo ima 11 trgovačkih i pekarskih radnji čijim vlasnicima je uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedjeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do sada nijedan nije javio.


"Ako je potrebno, spremni smo da da pružimo i podršku u tom dijelu, da vidimo koliko gube u svom poslovanju ako ne rade nedjeljom ili praznicima ", rekao je Miličević izražavajući spremnost da opština sufinansira taj trošak vlasnicima trgovina i pekara.

Kako je ocijenio, sve što se kupi nedjeljom, može da se kupi i subotom, a nedjelju treba ostaviti za porodicu.

"Uostalom, ako smo zaista hrišćani, kako to znamo da ističemo, onda radu nedjeljom nema mjesta", rekao je on i dodao da je riječ o njegovoj inicijativi s obzirom da opština nema ovlašćenje da određuje radno vrijeme trgovačkim radnicima.


Istovremeno, on je izrazio želju da država vrati opštinama u nadležnost tu regulativu kako bi je urijedile onako kako smatraju najboljim.

"Nema opravdanja da u opštini Ivankovo nedjeljom radi ijedna trgovina ili pekara. Razumijem da su u velikim gradovima nedjeljom otvoreni trgovački centri, ali u malim mjestima kao što je naše za tim nema potrebe", zaključio je Miličević.



(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.