x

Čekajući nasljednika

U Pogea Racingu misle da GranCabrio ima još potencijala

Za osvježavanje Maseratijevog vremešnog sportskog automobila u Pogea Racingu su se poslužili provjerenim rješenjima koja paralelno nude i za karoserijsku verziju GranTurismo.

I dok poklonici slavne italijanske automobilske kompanije čekaju nasljednika (Alfieri) dvojca GranCabrio i GranTurismo koji bi trebao biti spreman prije 2022. godine, u renomiranoj tuning kompaniji Pogea Racing pripremili su paket osvježenja kojima će Maseratijev vremešni sportski automobil i dalje privlačiti poglede ljubitelja italijanske automobilske škole.


Osvježavanje Maseratijevog "open-air" automobila počelo je ispod dugog prednjeg poklopca gdje se krije Ferrarijev atmosferski 4,7-litarski V8 motor koji zahvaljujući rekalibriranom motornom menadžmentu umjesto standardnih 460 KS i 520 Nm najvećeg obrtnog momenta u ovom slučaju raspolaže s 484 KS i 533 Nm obrtnog momenta koji se posredstvom ZF-ovog 6-stepenog automatskog mjenjača distribuira na zadnju osovinu.


Spomenute brojke dovoljne su za 305 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za nešto više od četiri sekunde.


U Pogea Racingu su GranCabrio također opremili kompletom novih olakšanih 21-inčnih aluminijskih felgi na kojima su gume Michelin Pilot Sport 4S. Tu je i podesivi ovjes kojim je podnica automobila bliža podlozi 40 milimetara, a ako kupci žele unutrašnjost može biti obložena novom kombinacijom kože i karbona.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.