x

U prelijepom ambijentu otvoren 4. Coffee fest Sarajevo! (GALERIJA)

Četvrti internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme "Coffee fest Sarajevo" otvoren je juče pod sloganom "Kafa, ti i ja" u punoj sali My Face.

Sa prvim danom proljeća otvoren je i 4.Coffee Fest Sarajevo, veliki broj obožavatelja, ugostitelja, barmena koji su posjetili festival mogli su uživati u raznim okusima kafe, čaja i čokolade za šta su se pobrinuli odlični baristi na štandovima izlagača. Coffee Fest Sarajevo predstavio je do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova kao i kompanija iz naše zemlje i regiona za kafu i čajeve kao i kućne i profesionalne kafe aparate i automate.


Izlagači su priredili radionice, degustacije gdje su mnogi posjetioci mogli dobiti više informacija o načinu pripreme kafe, njenom značaju u današnjem društvu kao i latte art-u. Pored raznih okusa kafe mnogi su uživali i u čokoladi, toplim čokoladama, osvježavajućim koktelima i ugodnoj festivalskoj atmosferi koja je trajala do 19 h.


Drugi dan festivala počinje u 12 h i predstavit će 4.Latte Art Challenge Sarajevo koji zasigurno ove godine okuplja regionalnu reprezentaciju barista koji su se prijavili za takmičenje, ukupno 24 barista koji će se takmičiti za prestižnu nagrade, 3 u ukupnom poretku, 3 na državnom nivou i specijalna nagrada našeg partnera. Takmičari se takmiče u dvije kategorije - Latte Art i Latte Art mega. Prva kategorija zahtjeva od takmičara da izvuku jedan od tri osnovna motiva: srce, rosetu ili tulip i da to nacrtaju na šoljici. Druga kategorija je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti .



Foto; Mirnes Mašić/Promo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.