x

U Sarajevu održan 10. Međunarodni festival vina i gastronomije Vino fest 2017.!

Na desetom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije Sarajevo Vino Fest 2017. koji je otvoren jučer učestvovali su izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije Crne Gore, Makedonije i tradicionalno najveći broj iz BiH , a bio je prisutan i veliki broj posjetilaca koji su dva dana u atraktivnom festivalskom ambijentu uživali u odličnoj ponudi vrhunskih vinarija i gastronomskim specijalitetima prestižnih domaćih i regionalnih proizvođača hrane.

Glasnogovornik Sarajevo Vino festa Darko Košavić kazao je Feni da mu je zadovoljstvo što je održavanje Festivala postalo tradicija i što svake godine imaju sve više izlagača.

 

Naveo je da se na Festivalu redovno sklapaju poslovi, kao i da se razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva.

 

Posredstvom distributera festival je prilika i da se probaju vina i sa drugih kontinenata, Australije i Amerike, kao i iz evropskih zemalja Francuske, Italije, Španjolske, Portugala...

 

Cilj festivala je promocija vinogradarstva, vinske industrije i kulture konzumiranja vina, promocija turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u Bosni i Hercegovini, kao i poboljšanje ukupnog imidža BiH, te promocija i razvoj sajamskog i festivalskog turizma.

(Fena)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.