x

UDRUŽENJE MARATHON

U Sarajevu održana utrka "Sarajevski cener"! (Video)

Utrka "Vienna Run4LifeStyle 10K Night Run" i "Heineken 0.0 5K Team Run" održala se danas u Sarajevu, a učestvovalo je hiljadu profesionalaca i rekreativaca.


Prvo mjesto utrke na 10 kilometara u muškoj kategoriji osvojio je Milan Mitrović iz Srbije, na drugom se našao Uroš Gutić, a treću poziciju je zauzeo Alija Imamović.

Kada je u pitanju ženska kategorija, također na dionici od 10 kilometara, prvo mjesto zauzela je Olivera Jevtić, druga je bila Lucija Kimani, a treće mjesto ostvarila je Alma Hrnjić.


U kategoriji timova najbolji su bili Spartanci (Gabriel Greenwich, Caleb Greenwich, Nadir Kusturica), drugo mjesto zauzela je ekipa Avalon (Jasmin Štitkovac, Adela Čomor i Jasmin Mehić), a treće AK Bosna (Berin Mušanović, Kosta Šumar i Džemal Jašarević).

Navedene internacionalne utrke održane su u organizaciji Udruženja "Marathon" Sarajevo koje je bh. lider u organizaciji sportskih događaja i predstavljaju jedinstvenu manifestaciju sportskog i zabavnog sadržaja.


U srcu Sarajeva, od Vijećnice preko Marijin Dvora i Titove ulice, trčalo se individualno 10 kilometara i timski 5 kilometara, a nakon toga organizatori su pripremili i After Run Party koju će predvoditi furiozna Funky ekipa - Gitarinet GROOVE system.

Utrku su započeli u 20 sati sa startne pozicije ispred Gradske vijećnice Sarajevo, a prije samog početka predstavnici Udruženja "Marathon" i trkači su na Trgu prekoputa Vijećnice obavili grupno zagrijavanje.


"Svi smo željni dobrih događaja, zdravih aktivnosti i druženja, stoga ovim utrkama, posebno ove godine, želimo da slavimo život, te da trkačkim koracima zajedno krenemo prema boljem i pozitivnijem", navode iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Trkači su "Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run" okarakterisali kao jednu od najenergičnijih i najatraktivnijih sarajevskih utrka.

Broj učesnika bio je ograničen na prvih 1.000 koji su se registrovali online i uplatili startninu.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.