x

U Sarajevu otvorena navijačka zona „Zmajevo Gnijezdo 2018“!

U centru Sarajeva, na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović  je otvoreno "Zmajevo gnijezdo 2018", jedna od najvećih navijačkih zona u glavnom gradu BiH.

Jučer u 17 h u Moskvi na stadionu Luzhniki odigrana je prva utakmica SP „Russsia 2018“ gdje je reprezentacija Rusije pobijedila selekciju Saudijske Arabije rezultatom 5:0

Jučerašnju utakmicu uprkos kiši su pratile sarajlije i turisti, a pridružio im se i načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić.

Načelinik Hadžibajrić se zahvalio organizatorima i naglasio da „Općina Stari Grad sa zadovoljstvom i ove godine tehnički i administrativno podržava realizavoanje projekta Zmajevo Gnijezdo. Naša saradnja je počela 2014. godine u vrijeme održavanja svjetskog prvenstva u fudbalu „Brazil 2014“, nastavila se i 2016. godine kada smo pratili „Euro 2016“ u Francuskoj. Smatramo da je ovaj projekat od značaja za turističku ponudu Općine Stari Grad kao i promociju sporta, fer i korektnog navijanja.

 Zadovoljni smo što i ovog puta našim građanima i turistima možemo pružiti mogućnost uživanja u festivalu fudbala i navijačku atmosferu tokom SP “Russia 2018“

„Zmajevo gnijezdo“ bit će otvoreno do 15. jula, a ljubitelji nogometa moći će pratiti sve utakmice Svjetskog prvenstva u nogometnu „Russia 2018.“ na 24m2 velikom led ekranu unutar šatora.

Organizatori su i ove godine spremili brojne takmičarske igre, kladionice uživo, info pultovi, food corner. Ovo utočište ljubitelja fudbala u Sarajevu raditi će svakog dana Svjetskog prvenstva od 10 sati prije podne pa do ponoći.

Danas u Zmajevom Gnijezdu će se pratiti utakmice koje su rasporedu Svjetskog prvenstva 2018. Prva utakmica počinje u 14:00 h u kojoj će snage odmjeriti reprezentacija Egipta i reprezentacija Urugvaja, u 17:00 h igraju reprezentacije Meksiko i IR Iran, a u 20:00h dva favorita za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva Portugal i Španija..


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.