x

U Sarajevu promovisana novogodišnja i zimska ponuda Crne Gore!

U novootvorenom hotelu Swissotel u Sarajevu, održana je press konferencija povodom promocije novogodišnje ponude, te predstojeće zimske sezone u Crnoj Gori.

Novinarima, turističkim djelatnicima i ostalim gostima, obratili su se predstavnici Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore, Lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Kotora kao i predstavnici nekoliko hotela s crnogorske rivijere, a koji su za prisutne pripremili i vrijedne nagrade. Da novogodišnje praznike provedu u Crnoj Gori, prisutne na konferenciji, ali i sve građane BiH pozvao je i popularni pjevač Halid Bešlić, jedna od zvijezda novogodišnjeg programa u Budvi.


Kako je naglašeno, turisti iz Bosne i Hercegovine su već tradicionalno među najbrojnijim u Crnoj Gori, a u ovoj zemlji koja se može pohvaliti s mnogo prirodnih bogatstava i ljepota, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih rijeka i predivnih planina, Bosanci i Hercegovci su uvijek dragi gosti i dočekuju se s posebnom emocijom.

Zima je idealan period za opuštanje, odmor i uživanje u bogatom novogodišnjem programu i izvrsnoj ponudi zimskih centara ovog bisera Mediterana, a sve posjetitelje Crne Gore tokom zime očekuje bogat program od karnevalskih povorki, dana mimoze i kamelija, festivala ribe i vina, kao i mnogo lijepih iznenađenja. Mnogo dobre muzike na crnogorskim trgovima, u diskotekama, hotelima i lokalima širom zemlje, najpopularnijih pjevača i grupa regiona, daje svim generacijama razlog da se odluče za zimovanje baš u ovoj zemlji divlje ljepote.


Novogodišnja ponuda

Crnogorsko primorje i ove godine će biti jedna od glavnih destinacija u regionu za doček Nove godine. Većina gradova na obali sprema doček Nove na trgu, a u nekima od njih novogodišnji program trajat će i po nekoliko dana. Na vama je samo da izaberete uz koju muziku želite ući u 2019. godinu, a u svakom od gradova organizatori su se pobrinuli da osjetite potpuni praznični ugođaj.

VIŠEDNEVNI MUZIČKI PROGRAM U HERCEG NOVOM

U organizaciji Turističke organizacije Herceg Novog i Opštine Herceg Novi, priprema se višednevni muzički program s bogatim pratećim sadržajima. Sve prisutne na platou ispred hotela Igalo, u Novu 2019. Uvesti će hitovi beogradske rock grupe Riblja čorba i njihovog frontmena Bore Đorđevića. Na istoj bini, noć prije, 30. decembra, za dobru atmosferu od 22h pobrinut će se splitska pop pjevačica Jelena Rozga, a prije nje nastupa Ljuba Stanković. Prvi januar rezervisan je za nastup Sergeja Ćetkovića, a prije njega nastupa bend Toć.


SPEKTAKULARAN DOČEK NOVE GODINE U TIVTU

Turistička organizacija Tivat sprema spektakularan doček Nove godine na rivi Pine u Tivtu. Već od 15. decembra tivatski ugostitelji će postaviti kućice s gastro ponudom, a od 26. decembra počinje i muzički program kada nastupa Amadeus bend. Noć poslije nastupa Ana Rucner, a 28.12. bit će upriličeno Dječije popodne uz Leontinu i goste, dok će uvečer nastupiti Boris Novković. Ženski tamburaški orkestar La Banda nastupit će 29.12., dok će 30.12. biti upriličeno Klasično popodne uz grupu The Gents, a u večernjim satima nastupa Disco inferno. Zadnji dan decembra, kao ispraćaj stare i doček Nove godine, rezervisan je za tribute bend Abba, kao uvertira glavnom izvođaču Željku Joksimoviću. Prvog januara prisutne će zabavljati Bojan Delić, koji će najaviti Lepu Brenu, dok noć poslije nastupa Ana Kokić i grupa Toć. Zabavno-umjetnički program nastavit će se do 10. januara 2019. godine.


20 GODINA OD PRVOG NOVOGODIŠNJEG JAVNOG DOČEKA U BUDVI

Lokalna turistička organizacija Budva organizuje svečani doček na trgu ispred Starog grada, koji će ujedno biti i jubilarni - 20 godina od prvog novogodišnjeg javnog dočeka. Praznično slavlje počinje 28.12. kada nastupaju Most Wanted, Who See i BG Sindikat. Noć poslije, 29.12., nastupit će Etno grupa Zora, Halid Bešlić i Marija Šerifović. Zabava 30.12. počinje uz DJ-a, a nastavlja se uz Buraka Yetera i Darrena Emersona. U novogodišnjoj noći zagrijavanje počinje uz Jack Lupino and Leftovers, zatim nastupa Aerodrom, a u Novu 2019. prisutne će uvesti Dino Merlin. Prvog januara zabava počinje već od 14h uz popodnevni koncert klasične muzike (Revijski orkestar + Sara Vujošević, Emilija Minić, Marijana Šovran, Lana Asija Dabović) i nastavlja se u večernjim satima kada nastupa Akademia, zatim Partibrejkersi, a kao šlag na kraju, nastupit će Van Gogh.


NOVOGODIŠNJI HEPENING U BARU

Turistička organizacija Bar i Opština Bar treću godinu organizuju Novogodišnji hepening - Bar na trgu Vladimira i Kosare. U programu će učestvovati izvođači različitih muzičkih žanrova: etno, narodne, pop i rok muzike. Novogodišnji program počinje 30.12., kada će u 12h biti izvedena dječija predstava „Začarani Deda mraz“. Istog dana u 21h nastupa Dino Beharović i D'Bend, a nakon njih će prisutne zabavljati Aco Pejović. Zabava posljednjeg dana u 2018. godini počinje u 12h, kada će biti upriličen koncert hora ANTIVARI MUSICA; gost je sopran Aleksandra Vojvodić-Jovović, a dirigent Miro Kruščić. Večernja zabava započet će u 21h, kada nastupa Akademia, a potom Sergej Ćetković. Prvog januara u 21h zabavu otvara Perper, a od 23h nastupa Plavi orkestar. Pored muzičkog dijela, na trgu Vladimira i Kosare koji će biti okićen i ukrašen, posjetitelji će moći da degustiraju i kupe barske specijalitete na štandovima koji će krasiti trg u novogodišnjoj noći.


DOČEK NOVE GODINE U KOTORU U ROKERSKOM STILU

Kotor je prvi grad u Crnoj Gori koji je 1997. organizovao doček na otvorenom, a već drugu godinu zaredom slavlje se odvija kroz manifestaciju Rock New Year. Zabava koju organizuje Turistička organizacija Kotor počinje 30.12. kada nakon Dječije Nove godine nastupaju kotorski izvođači i njihovi gosti. Praznični rock spektakl na kotorskom Trgu od oružja otvorit će Bombaj štampa, a zatim će nastupiti Darko Rundek. Damir Urban prisutne će zabavljati u prvim satima 2019. godine, a u završnici će nastupiti bend M.O.R.T.. Prvi januar rezervisan je za grupe Four Blues Driver, Galija, Psihomodo pop i Autogeni trening.


Zimska sezona – skijališta u Crnoj Gori

Žabljak

Žabljak je smješten između visokih planinskih vrhova, glečerskih jezera u netaknutoj prirodi durmitorskog kraja, a doživljaj siline planina se nigdje ne osjeća kao na Durmitoru.

Na Žabljaku i neposrednoj okolini se nalazi više ski-staza za rekreativno skijanje, alpske i nordijske discipline. Iskusnije ljubitelje zimskih aktivnosti i jačih adrenalinskih doživljaja, oduševit će padine Savinog kuka Durmitora, a iznenaditi će i najzahtjevnije skijaše. Nezavisno od toga da li ste ljubitelji off road užitaka, gdje se možete oprobati u ekstremnom skijanju, snowboardu, turno skijanju ili dobro pripremljenim rekreativnim stazama, ovo je mjesto gdje ćete provesti duge i vesele zimske noći sa starim i novim prijateljima, a nerijetko dočekati i čarobna svitanja na ovoj vrletnoj planini.


Bordanje uz pomoć zmaja i vjetra – snowkiting sigurno će izazvati vaše interesovanje, ako ne i želju, da prepustite energiji vjetra i planine da vas ponesu. Tu su i ture hodanja na krpljama, kao i obilasci planine motornim sankama, a novina je staza za nordijsko skijanje u podnožju skijališta. Cijene cjelodnevnog ski pasa za odraslu osobu će iznositi u ski centru Savin kuk 12 € poludnevnog i dječijeg 8 €, dok će 6 € koštati noćno skijanje. Na gradskom skijalištu Javorovača cijena dnevnog ski pasa je 8 €, a za djecu 5 €, koliko je i cijena noćnog skijanja.


Kolašin

Uz kilometre staza namijenjenih svim uzrastima, s dobrom opremljenjošću i iskusnim instruktorima ski centar Kolašin 1450 je idealno mjesto za zimski odmor. Ski Resort se nalazi na svega 15 minuta od grada Kolašina. Ovaj ski centar koji živi urbaniji ritam, nudi mnogobrojne skijaške staze, savremene ski-liftove, žičare s kojih se prostire pogled na veličanstvene padine Bjelasice, etno-brvnare, kafe i restorane gdje se uživa u specijalitetima crnogorske kuhinje. Ukupna dužina staza je 30 kilometara.

Cjelodnevni ski pass za odrasle iznosi 15 €, a za djecu 11 €.Više informacija pronađite na www.kolasin1450.com


Vučje, Nikšić

Ski centar Vučje prilagođen je porodicama s djecom, početnicima i njihovoj obuci, s obzirom na dvije male staze dužine 120m, dok je iskusnijim skijašima na raspolaganju rekreativna staza dužine 1200m. Pored toga, posjetitelji Vučja mogu da uživaju u nordijskom skijanju, hodanju na krpljama kao i u snowboard parku sa skakaonicom. Dnevni ski pass je 10 €, za najmlađe 5 €, najam ski opreme kao i ski borda 10 €, a sanki 5 €.

Lokve, Berane

Ski centar Lokve se nalazi na magistralnom putu Berane-Rožaje i udaljen je od Podgorice 160 km, na nadmorskoj visini od 1350 do 1650m. Posjeduje jednu žičaru dvosjed, jedan ski lift sidro i baby lift. Ukupno ima 5 km staza. Od Berana i Rožaja do ski centra se stiže za desetak minuta vožnje automobilom.


Hajla, Rožaje

Ski centar Hajla ima cjelokupan sadržaj potreban za potpuno uživanje; ski škole, rentanje i servis ski opreme, noćno skijanje. Cijena jednodnevnog ski passa je 7€, iznajmljivanje ski opreme po danu 5€ i cijena sedmodnevne škole skijanja iznosi od 50 do 60€.

Ako se, pak, odlučite za boravak u idiličnim krajolicima, u ponudi etno sela na masivu Durmitora i Pive su atraktivni izleti motornim sankama do Pivskih planina, skijaški aranžmani i usponi na Durmitor, zatim mini staze za sankanje i dječije skijanje, kao i organizovani transferi na skijališta Savin Kuk i Javorovača. Ovdje se cijene smještaja kreću od 12€ po osobi do višednevnih aranžmana po povoljnijim cijenama.

Detalnije informacije pronađite na web stranici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore www.montenegro.travel




Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.