x

U Sarajevu zapečaćeni objekti vlasnika privedenih u akciji "Kasa"!

Kako saznaje Faktor, Porezna uprava u skladu sa dogovorom sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, u sklopu svojih operativnih aktivnost zapečatila je danas više objekata u Sarajevu. Riječ je o ugostiteljskim objektima čiji su vlasnici osumnjičeni za utaju poreza u okviru akcije "Kasa".

Zapečaćeni su oni objekti u kojima je utvrđeno da ni danas nisu izdavali račune, koji imaju neprijavljene radnike. Objekti će vjerovatno ostati zapečaćeni do ponedjeljka.

- U ponedjeljak, ovisno od toga hoće li oni otkloniti nepravilnosti, koje su kod njih utvrđene, vidjet će se šta dalje. Dakle, to su objekti obuhvaćeni u akciji Tužilaštva KS za koje je utvrđeno da su imali neptravilnosti kod fiskalizacije. Operativne aktivnosti su u toku - rečeno nam je u Poreznoj upravi FBiH.


Foto:Faktor.ba

Podsjećamo, vlasnici ovih ugostiteljskih objekata danas su se našli pred Općinskim sudom u Sarajevu gdje im je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo mjere zabrane koje još nisu potvrđene.

Između ostalog, Tužilaštvo KS predložilo je zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim, svjedocima, odnosno konobarima, te zabranu prilaska objektima.

.

.

.

ž.

.

.

.


(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.