x

UNIŠTENE BROJNE I ZGRADE

U Siriji u zemljotresu poginulo najmanje 810 osoba!

Najmanje 810 osoba je poginulo, a više od 2.315 je povrijeđeno u Siriji nakon niza snažnih zemljotresa u jugoistočnoj Turskoj koji su u ponedjeljak rano potresli širi region, podaci su prikupljeni od Ministarstva zdravlja sirijskog režima i Sirijske civilne odbrane.

Državna novinska agencija SANA objavila je, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja, da je najmanje 430 osoba poginulo, a da je 1.315 osoba povrijeđeno, dok je Sirijska civilna odbrana saopštila da je 380 osoba poginulo, a više od 1.000 povrijeđeno u područjima pod kontrolom opozicije na sjeverozapadu Sirije.


Foto: CNN

Srušene zgrade

Zemljotres se posebno osjetio u gradovima Idlib, Alep, Hama, Latakija i Raka u kojima su srušene brojne zgrade.

Sirijska civilna odbrana saopćila je da će broj poginulih vjerovatno biti veći jer su stotine porodica zarobljene pod ruševinama srušenih zgrada.


Foto: CNN

Desetine zgrada su uništene ili oštećene u područjima pod kontrolom opozicije na sjeveru Sirije, gdje spasilačke ekipe tragaju za preživjelima.

Na sjeveru najmanje 58 poginulo

Prema informacijama koje je Anadolija prikupila iz nekoliko lokalnih izvora, uključujući Sirijsku mrežu za ljudska prava i bolnice, u različitim područjima na sjeveru Sirije najmanje 58 ljudi je poginulo, a stotine su povrijeđene.


Foto: CNN

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Rihteru u 13.24 sati pogodio je distrikt Elbistan, prema podacima Uprave za vanredne situacije Turske (AFAD) dogodilo se 105 naknadnih potresa. U Turskoj je najmanje 1.121 osoba poginula, a povrijeđeno je više od 7.000 osoba.

.

.

.

.

Izvor: Avaz
Foto: CNN

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.