Ekskluziva najave
536 pregleda

U subotu počinje festival za djecu i omladinu ``Čitalačka jesen``

23.09.2017 14:00
u-subotu-pocinje-festival-za-djecu-i-omladinu-citalacka-jesen-main

Kad: 23.09.2017. u 16:00

Gdje: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Sarajevo, BiH

 

Pod pokroviteljstvom Goethe-Instituta u BiH, u subotu 23. septembra u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH bit će svečano otvoren 2. festival za djecu i omladinu ``Čitalačka jesen``. Tokom sedmodnevnog trajanja, na nekoliko lokacija u gradu, djeca i omladina će imati priliku da se na zabavan i kreativan način upoznaju sa raznovrsnim temama iz književnosti, historije, arheologije, a sve s clijem poticanja čitanja što je za biblioteku Goethe-Instituta jedan od glavnih prioriteta. 

``Raduje nas činjenica da se nakon veoma uspješnog prvog čitalačkog ljeta, ponovo družimo s našim mališanima. Pripremili smo raznovrsne sadržaje namijenjene svim uzrastima, akoji su zabavni, kreativni i poučni. Želimo djeci na interaktivan način približitisvijet knjige kao jedinstvene prenosive magije koja ima moć da nas oblikuje na različite načine, proširi naše vidike i inspiriše da promijenimo svoj život i svijet oko nas. Ovaj projekat podržavaju i međunarodni partneri što festivalu daje jednu novu dimenziju``, istakla je Amira Zvizdić, stručnasaradnicau biblioteci Goethe-Instituta u BiH.

 

Projekat se realizuje uz podršku mreže za književnost TRADUKI, JU Biblioteke Sarajeva i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu. 

 

Festival je namijenjen djeci od 4 do 17 godina te prilagođen na jezike našeg govornog područja. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.