x

U TC Mercator Ložionička otvoren Kristalni bazar! (FOTO)

Kristalni bazar je otvoren danas i traje do 19.5. do 19.30 h u tržnom centru Mercator Ložionička. 

U sklopu Kristalnog bazara posjetioci mogu vidjeti i nabaviti različite vrste minerala, dragog, poludragog kamenja, fosila i ruda, kao i nakita na prirodnoj bazi.


U sklopu ovog bazara, posjetitelji mogu dobiti neka osnovna znanja o kristaloterapiji i mineraloterapiji, geologiji i petrologiji, a imaju i priliku da im se pogleda u sklopu astrološkog proračuna koji mineral ili kristal im najbolje odgovara. Napravljen je i prigodan humanitarni program za pomoć djeci koja svaki dan prispijevaju kao izbjeglice u BiH. Uz ovu kolekciju predstavljena je i kolekcija minerala iz Zemaljskog Muzeja.

Sajam je organizovan od strane Bosanskohercegovačkog kulturnog udruženja "Val" i Mercatora, a Opština Vareš i Zemaljski Muzej BiH su potpora projekta. Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca je saradnik u organizaciji i predstavlja artefakte iz tunela Ravne 2. Ovaj Bazar se namjerava otvarati za javnost i narednih godina i njegova namjena je edukacija ljudi o tome kako priroda može pomoći sa zdravstvenim tegobama. U toku narednih godina, ovom bazaru će se pridružiti i homeopatija i fitoterapija, kao i ostale grane prirodne medicine koje su naučno prihvatljive.


Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.