x

U Tokiju predstavljen koncept Subaru Viziv Performance STI

Na Sajmu automobila u Tokiju je predstavljen novi Subaruov koncept pod nazivom Viziv Performance STI koji očigledno najavljuje dolazak novog modela WRX STI te nagovještava kako će izgledati sljedeća generacija sportskog sedana.

Subaru Viziv Performance STI

Iako nema mnogo detalja o automobilu, fotografije zaista govore više od hiljadu riječi. Dizajn automobila je prepoznatljiv uzimajući u obzir činjenicu da je Subaru predstavio Viziv Performance koncept u oktobru prošle godine na Sajmu automobila u Tokiju. Najočiglednija promjena je stražnji spojler s masivnim bočnim krilcima.

Brojni detalji i dijelovi napravljeni od karbonskih vlakana su preuzeti od prošlogodišnjeg koncepta, uključujući lukove točkova, ventilacijske otvore na poklopcu motora i krovu, a tu su i crveni ukrasi koji idu uz STI oznaku na rešetki hladnjaka. Na redizajniranom prednjem braniku stoji natpis Subaru Tecnica International, kao i na bočnim dijelovima već pomenutog stražnjeg spojlera.

Koncept nije mnogo drugačiji od prethodnog jer je u suštini spojler najvažnija modifikacija, a to nije iznenađenje kada se u obzir uzmu razlike između standardnog modela WRX i snažnije STI verzije. Nove generacije pomenutih modela se očekuju do kraja desetljeća, a Subaru je nagovijestio da će najsnažnija verzija imati 2,5-litarski motor. Moguće je da će biti uparen s električnim motorom kako bi se formirao hibridni pogon. Naravno, realno je očekivati pogon na sva četiri točka.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.