x

Zenica

U Zenici obilježen Dan nezavisnosti BiH!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća, obilježen je Dan nezavisnosti u Zenici. Brojne su delegacije odale počast šehidima i poginulim borcima.

U organizaciji ABNOR-a Grada Zenica, danas je prigodnim programima na spomen-obilježju “Papirna” obilježen Dan nezavisnosti BIH, te odata počast poginulim borcima. Na “Kamenom spavaču”, sat vremena kasnije obilježen je Dan nezavisnosti BiH, u organizaciji temeljnih gradskih organizacija.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović istakao je važnost ovog datuma i kazao da su se građani svojom odlukom opredijelili za nezavisnost, ali da je žalosno da se ovaj praznik ne obilježava na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. 

“Problem je što moramo vratiti vjeru u institucije svoje države. Zbog toga su i borci i penzioneri i mnogi građani nezadovoljni. Moramo imati više pravda i poštenja prema građanima. Ne bori se za državu ako se stavi Cvijet Srebrenice na rever. Za državu se bori radom, poštenjem, kulturom i borbom za bolji život građana”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Program je počeo na spomen-obilježju “Papirna”, gdje su brojne delegacije položile cvijeće i odale počast borcima Narodnoosobodilačkog rada 1941. – 1945. godine.

Potom je obilježavanje 1. marta nastavljeno na spomen-obilježju “Kameni spavač”, gdje su, također, delegacije odale počast i položile cvijeće šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. godine.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.