x

Zenica

U Zenici održan skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ispred zgrade Gradske uprave u Zenici danas je održan najavljeni skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Na mirnom skupu prisustvovalo je skoro 3.000 Zeničana koji su i pored kiše se odazvali ovom okupljanju.

Na skupu su se prisutnima obratili pojedini građani, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zenica Almir Babajić (SDP) i gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Vijećnik Babajić je istakao kako je došao da podrži gradonačelnika, ali i sve vijećnike koji su danas došli kako bi donijeli odluku o privremenom finansiranju Grada. 

“Međutim, kao što znate nije bilo dovoljno kvoruma i sjednica nije mogla biti održana. Građani su i ovoga puta vidjeli ko vvrši opstrukcije u gradu, a ko se bori za ovvaj grad i njegove građane. U ponedjeljak je moguće da se i sva sredstva dospijela na račun Gradske uprave blokiraju zbog duga Zenicatransa prema Poreznoj upravi. Tako ćemo upasti u još veću dubiozu i ostati i bez onih uplaćenih sredstava za porodilje, socijalne kategorije stanovništva, bolesne…”, poručio je s govornice Babajić. 

Brojni građani su skandiranjem pozdravili gradonačelnika Fuada Kasumovića koji im je kazao da će se boriti za njihova prava i pored brojnih opstrukcija vladajućih stranaka.

“Drago mi je što vas vidim u ovako velikom broju koji ste i pored kiše došli da podržite svog gradonačelnika. Ja vam se od srca zahvaljujem. Vi dobro znate da na sve moguće načine pokušavam ovaj grad učiniti gradom za sve građane, nebitno koje vjere i nacije. I danas smo mogli vidjeti da vladajućim nije bilo stalo da se riješe pitanja trudnica, bolesnih i iznemoglih građana ovog grada. Ja ne mogu donijeti odluku o finansiranju sve do 31. marta. Poslije toga imam zakonsko pravo da donesem budžet”, poručio je gradonačelnik.

Također, Kasumović je rekao da ne želi držati grad u blokadi i da je i njemu stalo da se budžet ili privremeno finansiranje usvoji. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / Radio Zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.