x

Zanimljivosti

Ubijeno misteriozno stvorenje nalik vuku, naučnici zaprepašteni!

Misteriozno stvorenje nalik vuku je stručnjake za divlji životinjski svijet ostavilo zbunjene nakon što nisu mogli utvrditi o čemu se radi. Životinja je poslana u laboratoriju na DNK testiranja jer su teorije zavjere oko toga da li se radi o vukodlaku ili Bigfoot-u podijeljene.

Špekulacije o stvorenju navode da se radi o vuku-psu, stvorenju koje ima veze sa Bigfoot-om ili čak da se radi o još jednom misterioznom biću čovjeku-vuku.

Stručnjaci kažu da “nešto nije uredu”, i sumnjaju da stvorenje nije vuk jer ima previše kratke zube, šape abnormalno male i preduge kandže. 

Usamljena životinja nalik vuku je upucana 16. maja nakon što su je primijetili blizu ranča ovaca u Montani ( Sjedinjene Američke Države ).

Ima sivkasto krzno, veliku glavu i izduženu njušku, dijeleći mnoge karakteristike vuka, ali uši su mu preduge, noge i tijelo prekratko i krzno ne toliko često kao kod divljih životinja.

Stručnjaci za divlji životinjski svijet iz “Montana Fish, Wildlife and Parks” instituta istražuju šta bi stvorenje moglo biti i mišljenja su da bi to mogao biti hibrid vuk i psa. 


Glasnogovornik instituta “Montana Fish, Wildlife and Parks” kaže: “Prvi utisak je bio da nešto nije uredu sa životinjom jer ne liči na divljeg vuka. S tim u vezi, institut je uzeo nekoliko uzoraka za genetsko testiranje”. 

“Nismo sigurni kada bismo trebali dobiti rezultate, ali kada ih dobijemo, obavijestićemo javnost šta je konkretno genetsko testiranje potvrdilo o životinji”. 

“Najveća sumnja je da se radi o hibridu vuka i psa.”

Životinja je pronađena na ranču u Dentonu, Montana, koje je poznato i kao stanište vukovima i medvjedima.

Stručnjak za vukove, Ty Smucker, je za novine izjavio: “Nekoliko stvari je privuklo moju pažnju kada sam vidio sliku”. 

“Uši su prevelike. Noge izgledaju prekratke i krzno izgleda čudno. Jednostavno nešto nije kako treba.”

Kako tvrdi institut “Montana Fish, Wildlife and Parks” u zapadnom dijelu Amerike zabilježena je populacija od 900 vukova. 

Ostale životinje koje se mogu naći u šumama su grizli medvjedi, planinski lavovi, bizoni, jeleni i orlovi. 


(stvarnonestvarno)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.