x

neće važiti u produžetku

UEFA mijenja pravilo o golu u gostima

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u petak će vjerovatno promijeniti pravilo vezano za golove u gostima, ali samo jednim njegovim dijelom.

Već godinama je na snazi pravilo po kojem, u slučaju istog broja golova u dvomeču, dalje prolazi tim koji je postigao više pogodaka u gostima.

Međutim, od naredne sezone bi se ovo pravilo trebalo promijeniti u UEFA takmičenjima, ali samo kada su u pitanju produžeci.

UEFA će na sastanku koji je zakazan za petak vjerovatno donijeti odluku o tome da pravilo za više pogodaka u gostima više neće važiti u produžecima.


To će značiti da gostujući timovi više neće imati veliku prednost ako postignu gol u produžetku, jer će pravilo gola u gostima važiti samo za 'regularnih' 90 minuta utakmice.

Na taj način će se ekipe izjednačiti po šansama za prolaz u produžetku, te gol gosta više neće važiti dvostruko kao što je to sada slučaj.

Treneri širom Evrope predlagali su da se pravilo o golu u gostima potpuno ukine, ali za sada UEFA nije dala potrebnu podršku za tako nešto.


Čelni ljudi evropske kuće fudbala smatraju da je za sada sasvim dovoljno da se ovo pravilo promijeni za produžetke, ali nema dileme da će se u budućnosti dosta raspravljati o dodatnim promjenama.

Veliki broj vrhunskih stručnjaka smatra da bi najbolje bilo da se pravilo potpuno ukine. Ipak, UEFA očigledno ne dijeli njihovo mišljenje, no pritisak je veliki i vidjet ćemo kakve će se odluke donijeti u narednom periodu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.