x

Uefa zadala udarac Unitedu, više nisu ni u top 20

Na novoobjavljenoj Uefinoj listi 50 najboljih klubova Manchester United više nije među top 20.

Očekivano, popisom dominiraju engleski klubovi, pa ih je među 50 klubova njih čak 11. U top 50 je devet klubova iz Premier lige, a slijede Bundesliga i francuska Liga 1 sa po sedam te Serie A sa šest klubova. Preostalih deset dolazi iz drugih liga (nizozemska Eredivisie, portugalska Primeira, austrijska Bundesliga, Brazil).

U top 20 također dominiraju engleski klubovi – tu je čak šest klubova iz Premier lige, ali više nema Manchester Uniteda koji je pao na 22. poziciju. Brighton je sada 20. najbolji klub na svijetu.

Nije iznenađenje da je Manchester City broj jedan, a slijede ga Bayern i Liverpool.


Među prvih deset sada su: Paris Saint-Germain na četvrtom mjestu, pa Real Madrid, Barcelona, ​​​​Chelsea, Arsenal, Napoli i Ajax.

Od 11. do 20. mjesta su Tottenham, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Porto, Leipzig, Benfica, Inter, Villarreal, Milan i Brighton.


Od 21. do 30. mjesta slijede Salzburg, Manchester United, Newcastle, Athletic Bilbao, Zenit, PSV, Real Sociedad, Marseille, Bayer Leverkusen i Roma.

Od 31. do 40. mjesta su Rennes, Feyenoord, West Ham, Aston Villa, Monaco, Lyon, Sporting, Valencia, Freiburg i Atalanta, a od 41. do 50. Union Berlin, Celtic, Celta Vigo, Real Betis, Borussia Monchengladbach, Lazio, Crystal Palace, Lens, Flamengo i Lille.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.