x

Na kraju nije uspio

UFC borac zbog pretjeranog skidanja kilograma nakratko ostao bez vida, ali srećom preživio

Darren Till nedavno je savladao Stephena Thompsona u Liverpoolu na UFC eventu, a nekoliko dana nakon tog događaja, javnost u svijetu borilačkih sportova ostala je šokirana načinom na koji je ovaj borac neposredno prije borbe pokušao smanjiti broj kilograma.

Naime, Till je na dan vaganja imao kilu i po više od dozvoljenog, zbog čega se morao odreći 30 posto zarade, a na samom meču jednoglasnom odlukom sudija slavio je nakon pet rundi.


Ipak, ono što se nekoliko dana nakon borbe pojavilo u javnosti, a to je snimak na kojem se vidi Till kako skida kilograme, privuklo je puno više pažnje od same borbe u Liverpoolu. U namjeri da dokažu da Till nije s namjerom pao vagu, iz njegovog tima objavili su video koji je naprosto zgrozio javnost. 


Till je petak počeo sa skidanjem kilograma, a do subote je morao izgubiti čak pet kila. Uz pomoć svog tima, počeo je s trčanjem na traci, nastavio je s umatanjem deke kako bi se više znojio, zatim je odradio bokserski trening, a na kraju svega toga, s obzirom na to da je morao skinuti još dva i po kilograma, u pet ujutru se vratio u teretanu, gdje mu je pozlilo i gdje je nakratko izgubio vid.


Tu informaciju rekao je svom timu, ali proces mršanja nije prestao pa je opet vraćen u saunu, gdje mu se stanje dodatno pogoršalo i na sreću, tragični incident izbjegao se u posljednji trenutak. Izuzetno ljut zbog način na koji je skidao kilograme bio je predsjednik komisije boskerskih saveza. 


"Ostao sam u šoku vidjevši grupu ljudi koji forsiraju tog dečka do trenutka u kojem je izgubio vid. Njih treba suspendovati. Umjesto da ga zaustave kad mu je bilo loše, oni su ga gurali dalje. Pa mogli su ga ubiti. Doći će dan kad će neko umrijeti zbog nečije gluposti, a sve kako bi skinuo kilograme da bi se borio", istakao je Mike Mazzulli.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.