x

sarajevo

Uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića!

Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog mladića Dženana Memića, uhapšena je danas nakon što su pripadnici MUP-a KS pretresli kuću u kojoj živi. Hapšenje je obavljeno po nalogu Tužilaštva i Suda BiH.

Osim Alise Mutap uhapšen i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži. Ožegović je bio recepcionar u hotelu "Crystal" na Ilidži u kobnoj noći. Nedavno je SIPA utvrdila da su snimci s hotela izbrisani.


Foto: Avaz

Mutap je bila djevojka Memića u trenutku kada je on stradao na Ilidži 2016. godine, ali je ona kasnije tvrdila da se ničega ne sjeća i da ima amneziju. Alisa Mutap je ključni svjedok jer je te noći bila sa stradalim Dženanom Memićem.


Porodica stradalog Dženana Memića tvrdi godinama da Alisa Mutap laže.

Mutap je nakon pretresa porodične kuće prebačena u prostorije MUP-a KS.

Iz MUP KS su saopćili da su uhapšene dvije osobe.


- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, jedna na području općine Ilidža, druga na području općine Stari grad Sarajevo, s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja “Dženan Memić” - rekao je Mirza Hadžibadić, glasnogovornik MUP-a KS.

Tokom današnjih aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS slobode su lišili dvije osobe, i to: A.R. i M.O.


Izvor: Avaz/
Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.