Ukusna zeljanica
Spremite ukusnu zeljanicu, za polizati prste.
Sastojci:
pakovanje kora za pitu
500 g svježeg sira
1 kg špinata
5 jaja
mala pavlaka
so, malo ulja
Priprema:
Špinat dobro operite i isjeckajte. Dodajte sir, jaja, pavlaku i posolite i promiješate.
Kore za pitu odvojite jednu po jednu. Podmažite tepsiju, stavite dvije kore i pouljite ih, a potom treću koru preko koje stavljate fil. Postupak ponovite još dva puta, tako da na kraju ostanu još tri kore. Pitu stavite u prethodno zagrijanu rernu i pecite dvadesetak minuta dok kore ne porumene. Potom je izvadite i zalijte sa dva decilitra vode, kašikom ulja i malo soli. Vratite je u rernu još pet minuta.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.