x

Ukusna zeljanica

Spremite ukusnu zeljanicu, za polizati prste.

Sastojci:

pakovanje kora za pitu

500 g svježeg sira

1 kg špinata

5 jaja

mala pavlaka

so, malo ulja


Priprema:

Špinat dobro operite i isjeckajte. Dodajte sir, jaja, pavlaku i posolite i promiješate.

Kore za pitu odvojite jednu po jednu. Podmažite tepsiju, stavite dvije kore i pouljite ih, a potom treću koru preko koje stavljate fil. Postupak ponovite još dva puta, tako da na kraju ostanu još tri kore. Pitu stavite u prethodno zagrijanu rernu i pecite dvadesetak minuta dok kore ne porumene. Potom je izvadite i zalijte sa dva decilitra vode, kašikom ulja i malo soli. Vratite je u rernu još pet minuta.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.