x

Ukusno: Gljive punjene orasima

Pri posluživanju prelijte dobrim maslinovim uljem.

Sastojci: 16 velikih svježih šampinjona, šačica oraha, peršun, 3 čehna bijelog luka, 1 luk, 3 kašike prezli, kvasac, maslinovo ulje, so i biber.


Priprema:

Očistite gljive od stabljika. Nasjeckajte luk, popržite ga na maslinovom ulju, a kad požuti dodajte i nasjeckani bijeli luk. Nakon desetak sekundi dodajte i stabljike pa dobro posolite i pobiberite. Kad tekućina ispari, prebacite sve u usku visoku posudu i sameljite smjesu. Dodajte u nju nasjeckane orahe, nasjeckani peršun, kvasac i prezlu.

Klobuke gljiva složite u nauljeni pleh za pečenje. Posolite ih i pobiberite pa u svaki stavite po kašičicu nadjeva. Pecite na 200 stepeni oko dvadeset minuta. Gljive su gotove kad se stisnu i puste tekućinu.

Pri posluživanju prelijte dobrim maslinovim uljem.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.