x

Umjesto na proslavu 21. rođendana, danas su joj išli na grob: Osvanula potresna poruka Tijaninog oca!

Uveliko su padale bombe po Srbiji i zemlja je bila napaćena i tužna, a porodici Jurić se desilo nešto najljepše i najdivnije, rodila im se druga djevojčica. Tog 4. maja 1999. godine, na svijet je došla mala Tijana.

Ime koje su joj dali po rođenju, krasiće je do kraja. Bila je mirna, tiha i nadasve dobra. Osvajala je svojom smirenošću. Dete koje je znalo da se podvuče pod kožu. Bila je mezimica.

- Ona je bila naša sreća, naša ljubav, naše SVE. Mi smo je voljeli najbolje što smo znali, a znali smo. Toliko smo još željeli da joj pružimo…


Tijana Jurić danas bi slavila rođendan i napunila bi 21 godinu. Umjesto da je grli, ljubi i čestita, njena porodica će joj je otišla na grob.

Da u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok mesar Dragan Đurić nije izvršio monstruozno ubistvo nad petnaestogodišnjom Tijanom, danas bi sve bilo drugačije. Bilo bi veselo. Umjesto toga, neizmjerna tuga...

Tijanin otac jutros je na svom Fejsbuk profilu podijelio pjesmu posvećenu njegovoj ubijenoj kćerki, koju je otpjevala Tijana Bogićević. Kratko je napisao: "Vidimo se... Srećan ti rođendan".


Podsjećamo na riječi pjesme:

"Kada zatvorim oči svaki put mogu jasno da vidim tvoj lik linije dlana, pogled i nježnu put i da čujem šta mi govoriš.

I tako budeš mi blizu u snovima znam da vidiš crte lica mog nepogrešivo čitaš sa usana kako molim se za nekog svog.

(Ma) vidimo se mi, vidimo se sad daleko smo, al’ jedno kroz drugo živimo se."


Beživotno tijelo Tijane pronađeno je dvanaest dana nakon brutalnog ubistva, a cijeli ovaj slučaj potresao je javnost širom Balkana.

Dragan Đurić osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od četrdeset godina osuđen.

Željela je da upiše srednju muzičku školu, i to dva smjera - violončelo i etnomuzikologiju.

Kako su njeni roditelji ranije govorili, Tijana je dijete koje nikada nije slagalo.


- Nikada nas nije razočarala i svaki njen postupak je bio dobro osmišljen. Razmišljala je tri koraka unaprijed. Tijanu su voljela mala djeca, jer je znala kako treba sa njima, a voljeli su je i stariji ljudi, jer je znala da ih poštuje. Ona je bila naša sreća, naša ljubav, naše SVE. Mi smo je voljeli najbolje što smo znali, a znali smo. Toliko smo još željeli da joj pružimo…




Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.