x

Večeras se očekuju neizvjesne utakmice

United u Andaluziji, Džeko u hladnoj Ukrajini

Večeras se igraju dvije utakmice osmine finala Lige prvaka u kojim se sastaju Sevilla i Manchester United, odnosno Šahtar i Roma.

Sudeći prema parovima, oba susreta bi mogla biti vrlo neizvjesna. Manchester United u posljednje vrijeme igra toplo-hladno, ali je po imenima definitivno snažniji tim od Seville. Međutim, Andalužane nikada ne treba otpisivati u ovakvim utakmicama jer dobro znamo da je riječ o ekipi koja je, ne tako davno, dominirala Evropskom ligom i u tamo pokazala da jednostavno zna igrati knock-out fazu. Uz to, Sevilla je u seriji od tri pobjede i dočekuje United u dobrom raspoloženju.

Vremena su se promijenila, Sevilla više nema te igrače i tog trenera kao nekada, ali je i dalje vrlo ozbiljan tim koji je u stanju napraviti problem svakako neuvjerljivom Unitedu. Ako uzmemo u obzir da na klupi Crvenih đavola sjedi Jose Mourinho, ne bi nas začudilo da se United večeras više orjentiše na odbranu svog gola, nego na napadanje tuđeg. I remi bi njemu bio prihvatljiv.

Možda se večeras baš i ne može očekivati neka golijada u susretu timova koji imaju siromašan historijat međusobnih duela, ali ostavit ćemo mogućnost da nas fudbaleri Seville i Uniteda iznenade.

Roma našeg Edina Džeke večeras gostuje ekipi Šahtara, ali ne u Donjecku već u Harkivu gdje ovaj tim već neko vrijeme igra svoje domaće utakmice. Rimljane je u Ukrajini dočekala hladnoća, pa će biti zanimljivo kako će se snaći u uvjetima koji svakako više odgovaraju domaćoj ekipi.

Kvalitet je na strani Rome, ali niko ne može reći da će italijanskom viceprvaku biti lako. Šahtar je u prošlosti znao praviti velike rezultate, a spomenut ćemo da je u grupnoj fazi na svom terenu dobijao Napoli i Manchester City. Bez obzira na rezultat večerašnjeg duela, odluka o putniku u četvrtfinale će sigurno pasti u revanšu na Olimpicu.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.