x

Upoznajte MALEKA: Svijetlu tačku u svijetu muzike!

MALEK je od najranije dobi pokazivao veliku ljubav prema glazbi, njišući se uz ritmove koji su ga okruživali. Tijekom osnovne škole upisuje i osnovnu glazbenu školu u kojoj pohađa satove glasovira. Krajem osnovne škole i tijekom srednje aktivan je član franjevačkog zbora mladih te prati gotovo sva glazbena natjecanja, festivale i događanja na radiju, televiziji i životnoj okolini. 

Po završetku studija odlučuje se aktivno posvetiti svojoj velikoj ljubavi, pjevanju. Upisuje privatnu školu solo pjevanja u kojoj uz tehniku pohađa i satove solfeggia, korepeticije te višeglasnog pjevanja. Tijekom školovanja nastupa na internim produkcijama škole, kao i na javnim nastupima u klubovima (Soba, Sax, Retro, Kopriva) i kazalištu (teatar Ludens). Po završetku školovanja svoju pjevačku tehniku i glazbeni izričaj usavršava na edukacijskim programima vrhunskih inozemnih vokalnih mentora, Lise Popeil i Guillerma Rozenthulera. 

 

Bliski susret sa svijetom showbizza iskusio je tijekom rada u timu jednog od najvećih hrvatskih estradnih zvijezda, Tonyja Cetinskog. Uz Tonyja je imao priliku upoznati hrvatski glazbeni svijet iz drugog kuta te iza svjetala pozornica. 

 

Evo što o pjesmi „Pogledaj“ te MALEKu kaže Tony Cetinski:

 

``Pjesma mi zvuči točno onako kakvog sam te doživio kao biće, MALEK moj. Smiren, vrijedan, nenametljiv i sjetan. Čuje se i da je ekipa u studiju bila vrijedna. Melankolično, ali svježe.``

 

Osim ljubavi prema pjevanju, MALEK rado piše tekstove za pjesme, a u zadnje vrijeme se posvetio i skladanju te aranžiranju. Ljubav prema glazbi definitivno zauzima prvo mjesto u MALEKovu životu, no gaji ljubav i prema snimanju videa, montaži, fotografiji i slikarstvu. 

 

Upravo ljubav prema snimanju i montaži ostvario je u svome prvome videospotu kojeg je u potpunosti samostalno osmislio, snimio i montirao. Videospot prikazuje sve što MALEK vidi vlastitim očima i prati radnju pjesme. U spotu glavnu ulogu ima MALEKova draga prijateljica i glazbenica ELMA , koja se već predstavila hrvatskoj javnosti s nekoliko singlova od kojih se ističu ``Magleni dan`` te ``Davno, davno`` (suradnja s Maxom Hozićem). ELMA se osim kantautorstvom bavi i pjevanjem soft jazz te sevdah pjesama, a sve je aktivnija u glazbenoj produkciji te slikanju. Jedna Elmina slika prikazana je u ovome videospotu.

 

Web: http://www.malek.com.hr

Facebook: https://www.facebook.com/malek.com.hr

Twitter: https://www.twitter.com/malek_music

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.