x

Upozorenje svjetskih meteorologa: Ledeni talas sa Arktika stiže i kod nas, evo kada će temperature drastično opasti!

Meteorološki servis "Sever Veder EU" objavio je da će temperature uskoro biti znatno ispod prosjeka za ovo doba godine jer stiže veoma hladan arktički talas.

Kako prenose hrvatski mediji, veoma hladan arktički front koji se kreće prema Evropi izazvaće veliki temperaturni pad, a meteorolozi predviđaju da bi u pojedinim regionima za samo 24 sata temperature vazduha mogle da padnu i za 20°C.

Značajno zahlađenje vjerovatno će donijeti i dosta snježnih padavina u Alpama i uzrokovati oluje na Mediteranu. Očekuje se i velika količina kiše. Polarna hladnoća već je zahvatila Baltik i nastavila je da se kreće prema središnjoj Evropi.


Očekuje se da ovo zahlađenje sa Arktika na Balkan stigne krajem nedjelje i donese temperature za oko 10 stepeni niže od prosjeka za ovo doba godine. U Mađarskoj i Rumuniji doći će do velikog temperaturnog pada pa bi u samo 24 sata temperature mogle pasti za 20°C i tako se približiti nuli. Prema najavama servisa u četvrtak i petak, velika količina kiše, i do 150 mililitara lokalno, pašće u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

U srijedu će biti 30 stepeni, a na snazi će biti žuti meteoalarm. Dan kasnije maksimalna temperatura će biti 14 stepeni, dok će se minimalna kretati oko 6. podeoka. Slično vrijeme zadržaće se i narednih dana.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.