x

Orlando moguća lokacija

US Open seli na Floridu?

Američki teniski savez (USTA) je pod pritiskom da pronađe novi datum, ali i lokaciju za održavanje ovogodišnjeg US Opena.

Ranije se se kao moguće mjesto odigravanja prestižnog Grand Slama spominjao Indian Wells, međutim sada se izglednijom opcijom čini Orlando.

New York, mjesto gdje se tradicionalno igra US Open, je jedan od najpogođenijih gradova koronavirusaom zbog čega se organizovanje važnog sportskog događaja u takvim okolnostima čini nemogućim.

Telegraph izvještava da bi se US Open mogao održati krajem godine u Orlandu na nedavno izgrađenom kampu sa 100 terena i to bez prisustva publike.

Roland Garros prolongiran za 27. septembar zbog čega bi se ATP mogao naći u pravom kalendaru pošto svi teniseri trebaju proći 14-dnevni karantin po dolasku, zatim im je potrebno dvije sedmice treniranja što znači da bi u periodu od mjesec i pol mogao biti odigran samo jedan turnir.

USTA u narednom periodu planira obaviti razgovor sa najboljim igračima te se očekuju određene podjele. Američki teniseri će preferirati US Open, dok će Evropljanima biti draže da igraju Roland Garros.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.