x

MUFTIJIN SIN

Usame Zukorlić zaplakao tokom ekshumacije tijela muftije: Otvorena je mogućnost da se ispravi historijska greška!

Ekshumacija tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) muftije Muamera Zukorlića obavljena je danas.

Viši sud iz Novog Pazara je odobrio međunarodnu ekspertizu u kojoj učestvuju stručnjaci iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces nadgleda i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Prilikom ekshumacije za Kurir televiziju se oglasio i muftijin sin Usame Zukorlić.


- Ovo je jako težak trenutak za porodicu. Ko od porodica u životu ima susret sa ovakvim jednim činom i situacijom, tek je teško kada je u pitanju lider i predvodnik jednog naroda. Međutim, potreba za istinom i važnost pod kojim okolnostima je preselio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić nam je ispred emocija - istakao je sin preminulog muftije Muamera Zukorlića Usame Zukorlić.


Usame je rekao i da će umjesto u rodnom selu Orlje, gdje je prvobitno ukopan muftija Muamer Zukorlić, kada se urade ekshumacija i obdukcija, tijelo muftije počivati u Altun-alem džamiji u Novom Pazaru.


- Od trenutka kada je muftija ukopan u selu Orlju što je bila želja porodice, mi kao porodica smo trpjeli velike pritiske javnog mnjenja i prijatelja zbog čega smo dozvolili da se jedan velikan ukopa daleko od grada, iako je to njegovo rodno selo, i iako je to bila želja i porodice i roditelja. Međutim, eto, Bog dragi je odredio da se desi ova ekshumacija, i na neki način otvorena je mogućnost da, mogu tako da kažem, da se ispravi jedna historijska greška, i da se muftija ukopa u Altun-alem džamiji i zahvaljujem se Islamskoj zajednici u Srbiji koja je to inicirala - rekao je Usame Zukorlić.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.