x

Uskoro premijera Lakonoge u Čarobnoj šumi! (GALERIJA)

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu u pripremi je nova pozorišna predstava za djecu koju će zasigurno mališani voljeti jer će uz pjesmu i pustolovinu otkriti jedan svijet koji im je tako blizu a opet tako daleko.

Djeca će dobiti svoju muzičku basnu!

Riječ je o predstavi nastaloj prema priči književnika za djecu i mlade Fahrudina Kučuka “Stonoga i prijatelji” koju je adaptirao za scenski ugođaj i režirao reditelj i glumac Riad Ljutović.


Glumački ansambl predvodi istaknuti glumac mlađe generacije Armin Omerović u ulozi Dugonje koji je do sada odigrao vrlo značajne filmske, televizijske i pozorišne role, osvojio mnoge nagrade u BiH, Regiji i inozemstvu i ponio titulu najboljeg glumca 3. Festivala dječije umjetnosti koji je prošle godine održan u Sarajevu. S njim, rame uz rame, nastupaju daroviti glumci Andrea Aković u ulozi Lakonoge i Filip Radovanović kao pauk Pepe.


(Armin Omerović u ulozi Dugonje)

Razigrani trojac u Čarobnoj šumi traga za prijateljstvom bez straha, za zajedništvom između onih koji se međusobno razlikuju, imaju druge porive i apetite, za dobrotom koja prevazilazi sve granice.


 (Andrea Aković u ulozi Lakonoge)


(Filip Radovanović kao pauk Pepe)

Autor teksta Fahrudin Kučuk ističe da je važno da naša djeca trebaju da odrastaju na mnogo boljoj i kvalitetnijoj produkciji kako pozorišnih predstava, tako i slikovnica, knjiga, filmova, serija, igrokaza i drugih multimedijalnih kreacija i da je stoga i njemu kao književniku stalo da se obogati naš kulturni prostor predstavama nastalim po djelima bosanskohercegovačkih pisaca.

Reditelj Riad Ljutović koji ujedno potpisuje i kostimografiju i scenografiju naglašava da je poruka i pouka predstave u tome da se djeca od malih nogu moraju učiti o pravim vrijednostima i da je to u današnjem vremenu kada su nas okupirale samo materijalne vrijednosti važno stalno isticati.

Ova razigrana, zabavno-poyučna i interaktivna muzička basna za djecu namijenjena je uzrastu djece iznad pet godina. Urađena je u produkciji Udruženja Fani i Bosanskog kulturnog centra, a bit će poklonjena djeci Sarajeva na Dan Grada 6. aprila.

Po svoju besplatnu ulaznicu dođite u BKC i tako osigurajte mjesto za svoje dijete 6. aprila u 18 sati.

Dobro došli u Čarobnu šumu i među njene stanovnike koji su se odlučili postati najbolji prijatelji!


Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.