x

Uskoro stiže kraj za Mercedes GLC

Trenutno izdanje Mercedes GLC uskoro će otići u penziju, jer je njemačka marka već pripremila nasljednika, odnosno novu iteraciju.

Kako pišu inostrani stručni mediji, novitet bi trebalo da uđe u proizvodnju sljedeće godine, što momentalno znači da će aktuelna varijanta ubrzo biti poslata u istoriju.

Neki vjeruju da će sadašnji Mercedes GLC opstati sve do trećeg kvartala naredne godine, jer se šuška da će "trokraka zvijezda" početi da prima narudžbina za idući model od maja 2022. Dom ovog SUV-a se ipak neće mijenjati, jer će i sljedeći model biti montiran pod svodovima hala fabrike u Bremenu.


Šta više, Mercedes je već počeo sa pripremom pogona jer će budući SUV biti baziran na MRA2 platformi, evolutivnom iskoraku u odnosu na aktuelnu MRA bazu. Što se tiče nadolazećeg GLC-a, očekuje se da preuzme stilski pravac koji je zauzela nova C klasa, kako spolja tako i iznutra.

Isto se vjeruje i za paletu motora, koju bi trebalo da čine i benzinci i dizelaši, svi potpomognuti sistemom blagog hibrida i dostupni samo uz devetostepeni automatski mijenjač. Pored toga, Mercedes će ponuditi i plug-in hibride, mada ne treba očekivati domet od 100 km u EV režimu kao što je to slučaj sa C klasom.


Ipak, aktuelni GLC neće reći svoje posljednje riječi naredne godine. Šta više, GLC Coupe trebalo bi da opstane u proizvodnji do kraja 2023, ili početka 2024. godine, jer će tek tada stići nova generacija te varijante, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.