x

Uspješno završen festival rakije i žestokih pića u Sarajevu!

Sinoć je u organizaciji udruženja ``PROFESIONAL`` i udrženja ``SPIRITUS`` uspješno završen 2. INTERNACIONALNI FESTIVAL ŽESTOKOG PIĆA I RAKIJA ``SPIRIT FEST`` Sarajevo u hotelu Holiday. Posjetioci festivala su mogli uživati u raznim okusima rakija, likera i žestokog pića.

Na festivalu su se predstavili brojni izlagači: Hubert 1924,Stara Sokolova, Premier Rakija, Badel 1862, Pernod Ricard, Zvečevo, Stock BH, MB Impex, Moja Rakija, Monogram, Mapex, AG Vinarija, Hercegovina Vino, Vinarija Ostojić, Eko Life, Marijanović, Rakija Kraljica, Primož Mikelj, Vinarija Bogojević, Natura Antunović, OPG Barbarić, Đanić rakije i likeri kao i mesne industrije Kras, Menprom i Pani uz sireve Livać-Trapist i Eko Sir Puđa.

 

Stručna komisija koju su sačinjavali prof. dr. Nermina Spaho-Predsjednica komisije, prof.dr.Milenko Blesić i Mr.Mirela Smajić su ocjenjivali 109 uzoraka od kojih je 86 dobilo nagrade u vidu zlatnih, srebrenih i bronzanih plaketa.

 

Epitet najbolje ocijenjenih rakija su ponijele sljedeće rakije:

 

- kategorija rakija od voća i grožđa veliku zlatnu medalju je dobila rakija Stare Sokolove iz Srbije za proizvod Soko Vinjak,

 

- velika zlatna medalja je pripala rakiji iz kategorije specijalnih rakija Natura Antunović iz Hrvatske za proizvod Travarica dok je u kategoriji likera velika zlatna medalja pripala kompaniji Badel 1862 za proizvod Badel Borovnica.

 

Ostale zlatne medalje iz kategorije rakija od voća i grožđa su dobile: Stara Sokolova-Šljivovica, Hubert 1924 za rakije od Jabuke i Viljamovke, MB Impex-Kajsija, Premijer Rakija-Dunja, Natura Antunović-Mandarina i Vinarija Bogojević-Pavlova Loza.

 

Od specijalnih rakija zlatnom medaljom se okitila i Stara Sokolova za brend Klekovaču.

 

Zlatne medalje iz kategorije likera su dobili još Hercegovina Vino-Natura Medica, Zvečevo-Voćni liker od oraha, Natura Antunović-Medica, Mapex Maglaj-Liker od Maline, Natura Antunović-Liker od ruže i Limun Krem.

 

Nagrade su uručili predsjednica komisije prof.dr.Nermina Spaho i Dejan Radović ispred organizacije.

 

Festival je vodila poznata voditeljica TV PINK BH Tanja Đurović.

 

Ispred organizacije festivala se zahvaljuju na  podršci Federalnom Ministarstvu Okoliša i Turizma, Hotelu Holiday kao i osoblju hotela i na kraju agenciji za zaštitu Nova Gama.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.