x

dječak obolio od teške bolesti

Ustati pa reći Ronaldo: Fudbaler platio liječenje sedmogodišnjeg dječaka!

Tomasu, sedmogodišnjem portugalskom dječaku, u septembru 2019. godine dijagnosticiran je neuroblastom - karcinom koji potječe od malignih ćelija nadbubrežne žlijezde, vrata, prsa ili kičmene moždine.

Život dječaka bio je u opasnosti i brzo je podvrgnut tretmanima koji su poboljšali njegovo zdravlje. Međutim, Tomas je pretrpio recidiv u oktobru i nakon što se bolest vratila, trebao je da se podvrgne nekim vrlo skupim intervencijama.


Roditelji, koji nemaju finansijsku mogućnost da podmire troškove brige o svom djetetu, očajnički su tražili pomoć. Pokušali su na svaki način pronaći novac potreban za liječenje njihovog sina.

I onda se pojavio Cristiano Ronaldo, koji je porodici donirao potreban iznos kako bi Tomas mogao biti operisan. Priču je objavila Ivana - sestra Ronaldove djevojke Georgine, zahvalivši se paru na pomoći.



"Tomas je već na putu za Barcelonu kako bi obavio neke testove i započeo liječenje u bolnici Vall d Hebron. Hvala Georgini i Cristianu na pomoći, solidarnosti i velikom srcu. Beskrajno hvala što pomažete Tomasu da počne liječenje", napisala je Ivana na Instagramu.

.
.
.
.
.
.

Izvor. Klix

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li da nađeš ženu na jednu noć? Uđi --- Hotsenn.Com