x

Spektakularan okršaj

Usyk odbranio titule: Brutalni nokaut u osmoj rundi vratio Bellewa na fabričke postavke

Ljubitelji borilačkih sportova sinoć su mogli pratiti fantastičan okršaj za titulu lakoteške kategorije između prvaka Olexandra Usyka i Tonyja Bellewa, a na kraju je slavio Ukrajinac nakon nevjerovatnog nokauta.

Usyk je odradio fenomenalnu borbu protiv Bellewa i na kraju je zasluženo zadržao titule ujedinjenog prvaka lakoteške kategorije. Ukrajinac je bio dominantan u ovom meču, a sve je završilo spektakularnim nokautom u osmoj runti.

Bellew se nije mogao nositi sa Usykom i bilo je jasno da će teško doći do pobjede. Britanac je prethodne dvije borbe imao u teškoj kategoriji protiv Davida Hayea, a povratak u lakotešku kategoriju je bio dosta gori nego što je mogao očekivati.

Od siline udarca prilikom nokauta Bellew nije znao ni gdje se nalazi, a onda je jednostavno ostao u svom uglu i počeo plakati. Usyk mu je čestitao na sjajnoj borbi, te su obojica pokazali da su veliki sportisti. Bellew je najavio da mu je to možda i zadnja borba u karijeri, no nadamo se barem još jednom okršaju protiv Usyka.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.