x

ZANIMLJIVA REAKCIJA

Utakmica u Ukrajini prekinuta nakon sirena za zračni napad

Grad u kojem se igrao susret udaljen je nešto više od 100 kilometara od Harkova koji se smatra jednim od najvećih ratnih žarišta u Ukrajini


Vorskle i Metalista podijelili su danas bodove u utakmici 18. kola ukrajinske Premijer lige odigravši meč bez pogodaka, a detalj s ovog susreta najbolje pokazuje trenutnu situaciju u Ukrajini gdje još uvijek traje rat.

Duel između dvije ekipe je u jednom trenutku bio prekinut nakon što su se oglasile sirene koje su upozorile na mogućnost zračnih napada.

Grad u kojem se igrao susret nalazi se nešto više od 100 kilometara udaljen od Harkova koji se smatra jednim od najvećih ratnih žarišta u Ukrajini.

Ekipe napustile teren

Obje ekipe odmah su napustile teren i uz zvuk sirene povukle se unutar stadiona.

Međutim, reakcija nogometaša bila je naprosto nestvarna i nepojmljiva budući da panike apsolutno nije bilo. Upravo je takvo ponašanje nogometaša izazvalo veliku pažnju na društvenim mrežama širom svijeta.

Prva utakmica

Inače, ovo je bila prva utakmica nakon dugo vremena koju su nogometaši Vorskle odigrali na svom stadionu u Poltavi, a meč je okončan bez pogodaka.

Nakon 18 odigranih kola u ovoj sezoni vodeće su ekipe Dnjepra i Šahtjora sa po 39 bodova, dok Zorja na trećem mjestu ima 37. Četvrti je Dinamo Kijev s 33 boda.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.