x

Zenica

Uz poruke kako odlaze iz BiH: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
“Gimnazijalci nekad ponos i dika, u ovoj državi samo propuštena prilika”, “ja sam hemijski tehničar i odlazim”, samo su neki od natpisa kojim su učenici Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, s maskama na licu obilježili 17.novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca.

“Ove medicinske maske predstavljaju simbol zaraze naše zemlje. Zaraze nacionalizmom koji datira još od 90-tih godina prošlog vijeka. Znamo kroz šta je sve prošla Bosna i Hercegovina i želimo da ostanemo ovdje, da je podignemo na viši nivo. Da dokažemo da smo mi ti koji su budućnost ove zemlje”, kazala je Elma Hasanspahić, predsjednica Vijeća učenika Ekonomske škole u Zenici.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se kao dan sjećanja na studente i srednjoškolce koji su zbog mirnih protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje 1939. strijeljani bez suđenja. Sedamnaesti novembar je dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme.

Defile je završen na Trgu Alije Izetbegovića, gdje su učenici poderali gore navedene transparente i poslali jasnu poruku da oni nisu oni koji žele otići, već naprotiv ostati ovdje i graditi svoju budućnost. 




Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.