x

Umjesto da mi slavimo Euro, Bjelorusi ga slave

Užasna igra Zmajeva: Bjelorusi bez problema ubjedljivi u Mejdanu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je večeras u Mejdanu od Bjelorusije sa 31:25 u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Naš tim je večeras mogao doći do historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, a za to nam je trebala pobjeda ili remi protiv Bjelorusije. Ipak, ni jedno ni drugo nismo uspjeli napraviti već smo uspjeli ono jedino što nam ne odgovara - izgubiti.

Naš tim je od početka do kraja ovaj meč odigrao katastrofalno i tu se nema šta mnogo pisati.

Poveli smo sa 1:0 i to je bilo to. Bjelorusi su brzo otišli na četiri gola razlike (2:6). Prednost održavaju neko vrijeme, a mi se vraćamo i dolazimo na 8:8. Ipak, tada gosti ponovo odlaze na četiri gola razlike, a u samom finišu prvog poluvremena i na pet. Na odmor se odlazi pri rezultatu 17:12 za Bjelorusiju.

Već se tada znalo da će bh. tim morati odigrati daleko bolje u drugom poluvremenu, ali da će svejedno biti teško nadoknaditi zaostatak.

Umjesto da odigramo u nastavku bolje, mi smo odigrali još gore. Primicali smo se u nekoliko navrata na četiri, a jednom i na tri gola zaostatka, ali Bjelorusija je u napadu pogađala gotovo sve što je uputila prema golu i tu nije bilo spasa.

Sredinom nastavka meča Bjelorusija ide na šest razlike. Naši su se potpuno pogubili, a Bjelorusi su i dalje realizovali gotovo sve što su bacili prema golu. Bilo je jasno da se moramo pomiriti sa porazom, a konačan rezultat je na kraju glasio 31:25.

Našem timu do kraja kvalifikacija ostaje gostujući meč protiv Češke da se pokušamo plasirati na Euro. S druge strane, Bjelorusi igraju kući protiv Finske.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.