x

Nba

Uzbudljiva noć na NBA parketima: Šampion konačno šampionski, veliki preokret Miamija

Na parketima NBA lige sinoć je odigrano sedam utakmica u kojima smo vidjeli mnogo uzbuđenja, ali i preokrete poput onog u derbiju Miamija i Phoenixa.

Košarkaši Miami Heata u fantastičnoj utakmici savladali su Phoenix Sunse rezultatom 113:112, a konačnom rezultatu prethodio je preokret u posljednjim trenucima.

Sredinom posljednje četvrtine gosti su imali čak 13 poena prednosti (89:102), ali su do kraja utakmice uspjeli postići svega 10 poena. Miami pravi veliki preokret i u dramatičnom finišu upisuje pobjedu.


Bam Adebayo je s 30 poena vodio Heat do trijumfa, dok je Jimmy Butler postigao 16 uz 13 skokova. Devin Booker je kod poraženog tima postigao 25.

Aktuelni prvak Golden State Warriors konačno je odigrao jedan meč u stilu šampiona i savladao je San Antonio Spurse rezultatom 132:95.


Warriorsi su tako došli do omjera 6:8 i pokazali naznake dobre forme. Jordan Poole je postigao čak 34 poena u pobjedničkom timu, dok su Anthony Lamb i Steph Curry dodali 17, odnosno 16 poena.

Vidjeli smo i nekoliko iznenađenja, a izdvaja se pobjeda Atlanta Hawksa nad Milwaukeejem na gostovanju rezultatom 121:106.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.